avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat fara hotarire in instanta?
Discuție deschisă în Executare silită

Executat fara hotarire in instanta?

Executorul bancar are drept de executie fara o hotarire in instanta? Am primit o somatie prin care se cere executarea mea de catre executorul bancar, in caz de neplata a intregii sume in termen de 15 zile|(nu s-a putut plati in ani; cu penalitatile enorme adaugate --am depasit suma creditata); nu este abuz?
Cum se procedeaza intr-un asemenea caz,spuneti-mi va rog ce pasi trebuie urmati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: KarmenP , utilizator 19:58, 13 Septembrie 2011
daca in discutie este vorba de un contract de credit, atunci executorul bancar poate face executarea fara nici o alta sentinta judecatoreasca. In schimb, trebuie sa obtina incuviintarea executarii procedura care este necontencioasa adica dvs nu sunteti citata.

daca exista critici asupra executarii, puteti face contestatie in termen de 15 zile de la primirea somatiei din partea executorului la judecatorie.
Sa inteleg ca executarea silita a unui contract bancar ,are titlu executor si nu mai am dreptul audierii in instanta? Dar banca a incalcat "n" proceduri ,eu unde le dezbat? Sint doar bun de plata? Va multumesc.
KarmenP a scris:

eu unde le dezbat?

In cadrul contestatiei la executare. Aveti grija sa va incadrati in termenul legal.

Ok.La ce instanta depun cererea? Si ce taxe trebuie sa achit?

Chestiunea este complexa deoarece eu eram pers juridica in momentul incheierii contractului de credit,iar ulterior platile le-am facut ca si pers. fizica ,dar fara ca banca sa modifice sau sa specifice undeva aceasta modificare de statut.Va multumesc.
La judecatoria din circumscriptia sediului paratului ( banca) daca nu e altfel prevazut in clauzele contractuale.
Platiti taxa de timbru 10 lei ( e posibil sa va solicite instanta sa o majorati, maximul este 194 lei) si timbru judiciar de 0,15 lei.
Solicitati in subsidiar si suspendarea executarii. Recomandabil sa va redacteze un avocat contestatia, daca nu sa va si reprezinte.
Succes!

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau nu? lia76 lia76 Buna ziua. Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris? Dahrma Dahrma Am o datorie la banca de vreo 3 ani-e o suma mare,astfel ca nu o mai pot da inapoi niciodata.Am poprire pe contul de salar,banii ii iau numerar,de vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)