avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Activitate woodblue

Activitate woodblue

Buna ziua,
Detin o firma colaboratoare in Italia si am un muncitor care doreste sa isi faca rezidenta.Din cate am inteles i s-a cerut de la primarie o copie cu busta paga.Ce este mai de fapt si de unde pot gasi o copie ? Sau o copie in romana ?
Mentionez ca salariatul are un contract de munca cu salariu minim pe economie si restul este platit prin diurna.
multumesc,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si raspunsul dat.

Iar in al doilea rand detin o firma cu profilul constructii in Romania si punctul de lucru in UE. Doresc ca la sfarsitul lunii sa angajez o echipa de maxim 10 oameni pentru a lucra in UE.Din cate am auzit muncitorul poate sa stea doar 4 luni in alta tara iar dupa aceea obligatoriu reintors in Romania sau poate fi adaugat un act aditioanal la contractul de munca pentru prelungirea pe o perioada mai mare de sedere in UE ?

Imi poate detalia cineva mai exact despre cum se procedeaza ?

Multumesc Anticipat !
Este valabila si aceasta chestie din cate am mai citit pe acest site ?

Citez din ghidul ONRC:

"Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii sau reprezentanţii legali ai societăţii comerciale, care au domiciliul/ reşedinţa/sediul în România sau pentru persoanele fizice sau juridice străine, care au această calitate şi sunt înregistrate fiscal în România sau, după caz, declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice cetăţean străin în nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal în România din care să rezulte că nu are datorii fiscale (original sau copie certificată şi, după caz, traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public);"

Si daca firma are punctul de lucru in strainatate din cate am mai auzit mai trebuie facut o declaratie in Romania la notar cum ca persoana straina cunoaste toate legile de aici ?

Multumesc anticipat !!!

Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania.
Care sunt actele necesare din ambele tari ?? Trebuie obligatoriu sa aiba si rezidenta facuta ?
Va Multumesc !!