avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate oanais

Activitate oanais

Contractul pe care l-am facut e la notariat,notarul a zis ca in orice instanta e considerat ca si contract de v-c.,stipuleaza ca i-am dat suma de bani pt 1000 mp,dar avem termen de 1 an sa definitivam toate actele,cand se clarifica situatia terenului.
Ce ar trebui sa cer de la cadastru?un extras de carte funciara pt informare?.. o cerere de inscrire a titlului in cartea funciara pt bucata de 2500 mp ramasa?
Buna seara,am si eu o situatie.
Tatal meu a dobandit in '91 5000 mp de teren(din cate stiu prin legea 18/91)
Stiu ceva vag,ca s-au acordat terenuri la specialisti,el fiind inginer agronom.Are titlu de propr eliberat in 92.
De la serviciul de amenajarea ter si cadastru funciar i s-a comunicat in 2002 ca pt parcela respectiva s-a eliberat TP mostenitorului fostului propr.Cu toate astea ,o parcela de 2500 mp a putut fi vanduta acum 1-2 ani.
Am inteles ca este posibil sa i se acorde alt teren in alta parte,de la ADS.
Aveti idee de pasii care trebuie sa-i urmeze si cui sa se adreseze?
Eu am incheiat cu el un antecontract de V-C.,pt 1000 mp.
Credeti ca in baza acestui antecontract incheiat la notariat ma pot ocupa aceasta situatie?
Am facut o vizita la cadastru,dar nu stiu ce sa solicit,cui sa cer audienta,nu stiu daca se incadreaza la reconstituirea dreptului de proprietate.
MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspuns la discuția echipare autovehicule
Eu am luat carnetul acum un an.Din cite imi amintesc eu in legislatie scrie cam asa:
--1 triunghi reflectorizant,nu 2 :O
--cu trusa medicala are dreptate,daca e expirata ca si cum nu ar fi,pentru ca termenul de valabilitate este mai mult pt solutia dezinfectanta(apa oxigenata sau alcool sanitar)pe care o ai acolo,si daca aia e expirata e ca si inexistenta,ca si cum nu o mai poti folosi(in caz de urgenta,daca e expirata,nu are efecte adverse dar nu isi face efectul)
--iar cu rovineta e mai noua,dar din cite stiu eu,trebuie sa ai la tine chitanta,sau o copie,pentru ca acolo scrie numarul masinii pentru care ai achitat-o,si e cred ca ai putea sa o muti de la o masina la alta.
Cam atat.Daca vrei sa stii detalii exacte,vezi ca poti gasi Codul Rutier pe net,dar sa te uiti sa fie cit mai actual,poate gasesti acolo exact articolele referitoare la ce probleme ai intampinat tu.:D. Succes. :)
In urma unui divort pronuntat intre parintii mei in anul 1992,s-a facut o intelegere de comun acord intre parinti.Tatal meu a solicitat ca despagubiri,pentru a lasa apartamentul mamei mele si celor 3 copii,20 milioane.Pentru ca mama nu avea acei bani,s-a hotarit ca in schimb tatal meu sa nu platesca pensie alimentara pina in anul 1997,dupa cum a calculat judecatorul.Din 1997 si pina in prezent,tatal meu nu a mai platit nici un ban.Din cite stiu eu,tatal trebuie sa platesca pensie alimentara pt copii pina la 18 ani,sau 25 daca copiii urmeaza studii superioare.Se mai poate solicita ceva in acest caz in prezent?Eu sint nascuta in 1980,si am terminat facultatea in 2004.Va multumesc anticipat.
Am uitat sa mentionez ca suma datorata pentru cheltuieli intretinere a fost platita in urma cu mai bine de un an,suma care a ramas in prezent de plata fiind penalitati.
Va solicit ajutorul cu privire la o problema legata de penalitatile percepute de asociatia de locatari.va rog sa imi confirmati daca exista o asemenea lege a asociatiei de LOCATARI si ce ar trebui sa fac in conditiile in care plata intretinerii este la zi ,iar penalitatile sunt de citiva ani,penalitati la penalitati si tot asa mai departe.In prezent s-au inceput formalitatile pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari.Datoriile,penalitatile au fost preluate de catre Regia de Apa Canal,sau ceva asemanator,care someaza cu proces.Va multumesc anticipat.