avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire drept propr. legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire drept propr. legea 18/1991

Buna seara,am si eu o situatie.
Tatal meu a dobandit in '91 5000 mp de teren(din cate stiu prin legea 18/91)
Stiu ceva vag,ca s-au acordat terenuri la specialisti,el fiind inginer agronom.Are titlu de propr eliberat in 92.
De la serviciul de amenajarea ter si cadastru funciar i s-a comunicat in 2002 ca pt parcela respectiva s-a eliberat TP mostenitorului fostului propr.Cu toate astea ,o parcela de 2500 mp a putut fi vanduta acum 1-2 ani.
Am inteles ca este posibil sa i se acorde alt teren in alta parte,de la ADS.
Aveti idee de pasii care trebuie sa-i urmeze si cui sa se adreseze?
Eu am incheiat cu el un antecontract de V-C.,pt 1000 mp.
Credeti ca in baza acestui antecontract incheiat la notariat ma pot ocupa aceasta situatie?
Am facut o vizita la cadastru,dar nu stiu ce sa solicit,cui sa cer audienta,nu stiu daca se incadreaza la reconstituirea dreptului de proprietate.
MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: oanais , utilizator 13:09, 27 Septembrie 2008
Daca titlul de proprietate al tatlui dv. nu a fost anulat de instanta judecatoreasca si acest rezulta din imprejurarea ca a putut instrina jumatate din teren acun un an sau doi, inseamna ca cel al carui titlu de proprietate se suprapune peste terenul tataului dv. nu a facut nici un demers, nici sa intabulesze titlul in careta funciara. De la cadastru puteti afala situatia juridica a terneului in baza unei cereri in acest sens. Chiar daca aveti incheiat antecontract, acestea nu v-a transefrat proprietatea asupra terenului si ca atare in baza lui nu puteti actiona in numele tatalui dv. pentru teren, daca ar incheia contract autentic de vinzare atunci v-ati putea continua demersurile pentru inscrierea terenului in cartea funciara.
Contractul pe care l-am facut e la notariat,notarul a zis ca in orice instanta e considerat ca si contract de v-c.,stipuleaza ca i-am dat suma de bani pt 1000 mp,dar avem termen de 1 an sa definitivam toate actele,cand se clarifica situatia terenului.
Ce ar trebui sa cer de la cadastru?un extras de carte funciara pt informare?.. o cerere de inscrire a titlului in cartea funciara pt bucata de 2500 mp ramasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c 1996 vs titlu proprietate 2007 Elflorin Elflorin Poate fi opozabil un contract de v/c 300 mp teren din 1996 (care de fapt sunt 267) fara Cadastru si carte funciara contra unui titlu de proprietate eliberat in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare verginia dina verginia dina am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)