avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea data) in august 2008 cu mentiunea ca pana la data de 15 mai 2009 daca nu se v-a face parcelarea de catre primarie in vederea intocmirii unui cadastru (ceea ce nu s-a intamplat) sa apelez la un executor judecatoresc pentru a intra in posesia terenului(pe care l-am platit integral la notar in august 2008).Antecontractul s-a facut de catre notar intre vanzator care reprezenta cu procura proprietarului si cumparator, dar intre timp proprietarul a decedat , procura nu mai este valabila si succesiune nu s-a facut dupa proprietar( sunt 4 posibili mostenitori).Care este modaltatea de a intra in posesia terenului si prin ce acte.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:48, 15 Iunie 2009
Ce intelegeti prin parcelarea de catre primarie? Este un teren in suprafata mai mare, eventual aflat in coproprietate? Este un teren care inca nu a fost pus in posesia vanzatorului? Va trebui sa explicitati situatia juridica a acelei parcele.

Dupa lamurirea situatiei juridice, daca parcela respectiva (pentru care ati incheiat antecontractul) va cadea in lotul vanzatorului, aveti posibilitatea sa solicitati mostenitorilor incheierea contractului sau sa introduceti impotriva lor o actiune in prestatie tabulara.

Oricum, partea cu executorul nu e reala, nu se putea face asa ceva...
Nu va intereseaza cand dezbat mostenitorii succesiunea... important e sa-i notificati si sa mergeti inainte cu demersurile...
POate inteleg din notificare ca trebuie sa vanda, altfel ii actionati in instanta... indiferent de impartirea mostenirii sau nu.
Daca mostenitorii vanzatorului nu recunosc antecontractul incheiat , va puteti adresa instantei de judecata solicitand pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare. Si apoi, in baza acelei hotarari, va faceti intabularea pe teren.
mostenitorii proprietarului recunosc antecontractul dar contract de vanzare cumparare nu pot face din doua motive:
-nu se poate face cadastru (pentru a face cadastru unui teren agricol mai intai trebuie facuta parcelarea de catre primarie impreuna cu firma de cadastru care este agreata de catre aceasta. Se faca masuaratori , delimitari etc.iar primaria nu face de obicei acest lucru pentru terenurile agricole decat in cazuri de inters local, national etc.)din acest motiv nu am putut face actul de vanzare cumparare in august 2008, astepatam ca poate primaria reuseste sa faca parcelarea ceea ce nu s-a intamplat.
-vanzatorul fiind in varsta(90 ani) a imputernicit pe unul din copii pentru actul de vanzare cumparare(am cumparat un teren de 5000 mp format din 2 parcele una de 4600 mp pentru care am incheeiat actul de vanzare cumparare si o parcela de 400 mp cea despre care vorbesc, pentru care am facut antecontract),acesta a decedat intre timp si procura fiului nu mai este valabila
As dori sa sa-mi spuneti o cale mai simpla prin care sa intru in posesia acelei parcele fara instante , tribunale si altele, dar legal.
Daca dvs. imi dati consultatii de natura juridica trebuie sa va dau si eu de natura imobilara(am o agentie imobiliara).Unui teren agricol nu i se poate face cadastru decat in conditiilie in care primaria impreuna cu firma de cadastru agreata de catre aceasta face parcelarea terenurilor.Aceasta parcelare presupune masuratori topografice,delimitari fata de vecini, incadrarea in zona etc. Primariile sunt obligate sa faca acest lucru pentru toate suprafetele de teren de pe raza acestora ,dar costa si le fac greu(cand o sa-i vina randul si la parcela mea de 400 mp , care este o parte dintr-o padure atunci pot face cadastru si contract de vanzare cumparare la notar)Toate acestea cf. Legii 7/1996 a cadastrului si pblicitatii imobiliare.

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Intrare in proprietate fara carte funciara ContSters96141 ContSters96141 Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract vanzare cumparare ? Ignition2you Ignition2you Am mostenit un antecontract de vanzare cumparare din 2000 al unui teren agricol, in care figureaza ca vanzatorii au primit deja banii. Exista vreun termen de ... (vezi toată discuția)