avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea data) in august 2008 cu mentiunea ca pana la data de 15 mai 2009 daca nu se v-a face parcelarea de catre primarie in vederea intocmirii unui cadastru (ceea ce nu s-a intamplat) sa apelez la un executor judecatoresc pentru a intra in posesia terenului(pe care l-am platit integral la notar in august 2008).Antecontractul s-a facut de catre notar intre vanzator care reprezenta cu procura proprietarului si cumparator, dar intre timp proprietarul a decedat , procura nu mai este valabila si succesiune nu s-a facut dupa proprietar( sunt 4 posibili mostenitori).Care este modaltatea de a intra in posesia terenului si prin ce acte.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:48, 15 Iunie 2009
Am inteles! Vreti sa cunmparati o parcela neparcelata! :thumbup:
Nu am inteles care altele sunt cele de care vreti sa va feriti pentru a intra in posesia (sau proprietatea, ca nu la posesie cred ca va referiti) bucatii de pamant!
Dar, indiferent de acele altele, problema dv. nu are solutie. Nu in conditiie in care doriti, imi pare rau.
Oricum, sfatul dat de dv. e tot de natura juridica. =D>

:offtopic: Noi nu dam consultatii juridice, noi dam sfaturi si pareri raportate la situatia de fapt si drept asa cum e prezentata ea de catre user: fara amanunte, fara acte, incompleta si, uneori, eronata.
Aceste sfaturi nu tin loc de consultatii juridice, asa cum pe un forum medical ce cititi nu tine loc de diagnostic.
Va rog frumos sa nu mai redactati mesaje consecutive, ele vor fi sterse, conform regulamentului de postare.
Multumesc pentru intelegere.
deci trebuie sa le fac notificare la toti mostenitorii si sa ma adresez unei instante de judecata.multumesc
am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt o garsoniera noua in 2007 pan i momentul de fata constructorul nu a reusit sa finalizeze lucrare motivand k este criza si bancile nu vor sa ii dea bani termenul de finalizare este septembrie 2009 dar nu are nico o sansa sa o termine acum fiind de cu constructia la subsol si ii cere bani sa o finalizeze promitand dicount, eu as vrea sa reziliez acet contract dar nu stiu cum sa fac asta va rog ajutati_ma
Depinde de conditiile de reziliere din contract... depinde daca ati dat avansm, daca au trecut unele scadente ale unor obligatii ale constructorului...
Din pacate, asa, fara act, e greu de facut o ghicire a conditiilor in care se poate obtine unilateral rezolutiunea unui contract.
In teorie, trebuie sa asteptati pana la scadenta... dar pot exista diverse portite sau posibilitati in insusi contractul incheiat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Intrare in proprietate fara carte funciara ContSters96141 ContSters96141 Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract vanzare cumparare ? Ignition2you Ignition2you Am mostenit un antecontract de vanzare cumparare din 2000 al unui teren agricol, in care figureaza ca vanzatorii au primit deja banii. Exista vreun termen de ... (vezi toată discuția)