avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... echipare autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

echipare autovehicule

Avand in vedere ca in ultima perioada ne confruntam cu excesul de zel al politistilor de la circulatie (care au uitat ca sunt platiti din banii contribuabililor si ca trebuie sa protejeze cetatenii acestei tari nu sa-i streseze si sa-i sicaneze cautand cu disperare sa dea amenzi chiar si atunci cand nu sunt contraventii...)v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in privinta urmatoarelor probleme legate de echiparea unui autovehicul:
1.este prevazuta in legislatie amenda pt "trusa medicala expirata",avand in vedere ca elementele componente ale acestei truse le poti cumpara zilnic din farmacii?
2.unde este prevazuta in legislatie obligativitatea echiparii autovehiculului cu 2 triunghiuri reflectorizante?
3.unde este prevazuta in legislatie obligativitatea de a detine si de a prezenta agentului de circulatie copie dupa chitanta prin care s-a achitat rovinieta,in conditiile in care aceasta rovinieta este valabila si afisata in mod corespunzator pe parbrizul masinii?

Vorba cuiva..."traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"....
Cel mai recent răspuns: oanais , utilizator 09:57, 20 Iulie 2006
Eu am luat carnetul acum un an.Din cite imi amintesc eu in legislatie scrie cam asa:
--1 triunghi reflectorizant,nu 2 :O
--cu trusa medicala are dreptate,daca e expirata ca si cum nu ar fi,pentru ca termenul de valabilitate este mai mult pt solutia dezinfectanta(apa oxigenata sau alcool sanitar)pe care o ai acolo,si daca aia e expirata e ca si inexistenta,ca si cum nu o mai poti folosi(in caz de urgenta,daca e expirata,nu are efecte adverse dar nu isi face efectul)
--iar cu rovineta e mai noua,dar din cite stiu eu,trebuie sa ai la tine chitanta,sau o copie,pentru ca acolo scrie numarul masinii pentru care ai achitat-o,si e cred ca ai putea sa o muti de la o masina la alta.
Cam atat.Daca vrei sa stii detalii exacte,vezi ca poti gasi Codul Rutier pe net,dar sa te uiti sa fie cit mai actual,poate gasesti acolo exact articolele referitoare la ce probleme ai intampinat tu.:D. Succes. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Doua triunghiuri reflectorizante pentru autoturisme Mariralu Mariralu Buna ziua , Am citit intr-un newsletter primit de la Avocatnet.ro , cum ca fiecare autovehicul ar trebui sa fie echipat cu 2 triunghiuri ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal radar mobil bbarlea bbarlea Buna ziua, In 1 mai 2009 am fost oprit de un echipaj de politie cu motivul ca ma deplasam cu 65 km/k in localitate. Aparatul radar era amplasat pe un Logan ... (vezi toată discuția)