avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate cons_j

Activitate cons_j

stimati colegi va rog a ma ajuta cu o informatie....in cazul unei persoane fizice care construieste o casa de locuit P+M...care apare in autorizatia de construire " casa P+M"...si de fapt se edifica o casa cu 4 apartamente pentru a fi date in chirie....fara apartamentare in autorizatie....specific ca nu a fost luat acordul vecinilor...care este calea de contestatie??? este neces acordul prealabil a vecinilor????......se poate ataca in instanta si sub ce forma ????
cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie. Personalul contractual din sectorul bugetar conform Art. 145. - (1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, din Codul muncii. Intrebarea mea este daca se mai fac diferentieri in functie de vechime? si care este temeiul legal ? multumesc.....mentionez ca nu exista contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate.
Răspuns la discuția Vizare Plan parcelar
va multumesc pentru raspuns..daca se poate, va rog frumos sa-mi indicati un temei legal, am cautat in legislatia care reglementeaza cadastru (ordinul 134/2009), dar nu am gasit ceva in acest sens.
va multumesc frumos.
Comisia locala de fond funciar refuza sa semneze un plan parcelar, care imi este necesar in vederea intabularii unei parcele, deoarece motiveaza ca in tarlaua in care imi este situata parcela, o alta parcela se afla intr-un litigiu pe rolul judecatoriei. este legala decizia comisiei locale ?
NU...doar de judecatorie...la voi nu sa facut vreun instructaj?..... tot la primarie vor fi adunate actele ca apoi sa fie inaintate judecatoriei..conf. art.179 din Cod Civil curatele se instituie de instanta de tutela.
buna tuturor, cine ma poate ajuta cu o informatie....cu cat timp inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, se poate depune cererea pentru reincadrarea dupa concediul de maternitate ?
multumesc
Răspuns la discuția Secretar de comuna cu delegatie
Lege nr. 188 (r2) - privind Statutul functionarilor publici
Art. 92. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere se realizeaza prin promovarea temporara a unui functionar public care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea acestei functii publice si care nu are in cazierul administrativ sanctiuni disciplinare neradiate in conditiile prezentei legi.

(2) Daca functia publica este vacanta, masura prevazuta la alin. (1) se dispune de catre persoana care are competenta numirii in functia publica, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, astfel:

a) cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru functiile din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala;

b) cu obligatia instiintarii inainte cu cel putin 10 zile a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru functiile publice din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica locala. In situatia in care Agentia Nationala a Functionarilor Publici constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale privind exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, dispune neefectuarea masurii sau, dupa caz, incetarea acesteia.

(3) In mod exceptional, perioada prevazuta la alin. (2) poate fi prelungita cu maximum 3 luni, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, daca autoritatea sau institutia publica a organizat concurs de recrutare sau promovare si functia publica nu a fost ocupata, in conditiile legii.

(4) Daca functia publica este temporar vacanta, masura prevazuta la alin. (1) se dispune de catre persoana care are competenta numirii in functia publica, pana la data incetarii suspendarii din functia publica, a detasarii titularului functiei publice sau, dupa caz, a radierii din cazierul administrativ al titularului functiei publice a sanctiunii disciplinare prevazute la art. 77 alin. (3) lit. d).

(5) Daca salariul corespunzator functiei publice pe care o exercita cu caracter temporar este mai mare, functionarul public are dreptul la acest salariu.