avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate sibiiileana

Activitate sibiiileana

Discuție mostenire
buna seara.am o mostenire de la bunici.sentinta a fost data 50 pt mine 50 pt verisori mei.fiind doua case am facut iesirea din diviziune cu expertiza.verisori mei nu is multumiti de rezultat pt ca au amandoua case aproape aceeasi valoare .este diferenta de 300 roni intre cele doua case.expertiza a fost facuta de un trimis al tribunalului.acum verisori mei cer contraexpertiza.ar putea schimba cu ceva valorile caselor ?cum se procedeaza si care este diferenta dintre expertiza si contraexpertiza?eu fiind plecata din tara nu pot fi de fata la contraexpertiza.nu am fost nici cand sa facut expertiza.
Discuție mostenire
buna seara.pt o expertiza a mosteniri am platit 500 euro.pentru o contraexpertiza cat as putea plati?si ce sanse ar putea avea ? ce diferenta ar pute fi intre valoarea mosteniri facute de expertiza si ceea a contraexpetizei?multumesc
Discuție mostenire
buna seara.am o sentinta definitiva de succesiune dupa bunici .sa decis 50% pentru celi 2 mostenitori din ambele imobile.nu sa ajuns la o intelegere amiabila si am deschis proces avand ca obiect iesirea din indiviziune pt ca verisori mei locuiesc in ambele case.in cazul in care nu lucrez si depun la tribunal adeverinta de la finante ca nu am venit ar putea sa imi respinga cererea si sa imi ceara sa platesc taxa de timpru pe valoarea parti mele de mostenire? sau am dreptul daca nu am venit la neplata taxei de judecata?multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
Am deja o sentinta definitiva,unde eu cu verisorii mei avem 50% dintr-un imobil si 50% din alt imobil.Acum am deschis proces pt iesirea din indiviziune pt ca verisorii mei nu vor sa rezolvam pe cale amiabila.As dori sa stiu daca sunt fara servici si pot dovedi cu adeverinta de la finanze ca nu pot plati taxa de timbru,instanta ar putea sa-mi respinga adeverinta?,in cazul in care trebuie sa platesc aceasta taxa,cat la % din valoare mosteniri ar trebui sa platesc?
Discuție mostenire
buna seara.am depus o cerere de chemare in judecata avand subiect iesirea din diviziune.as dori sa stiu in cazul in care sunt dezocupta si depun de la finante dovada ca nu am nici un venit instanta ar putea sa nu imi aprobe procesul si trebuie sa platesc taxa de timbru?cat la suta din valoarea casei se plateste taxa de timbru? multumesc
Discuție mostenire
as avea dreptul sa imi citesc dosarul si sa imi fac copii dupa actele din dosarul care l-am deschis eu.sa dat sentinta si a ramas definitiva.multumesc
Discuție mostenire
dupa moarte bunicilor si a parintilor,am ramas 2 verisoare.am facut succesiunea in instanta si am primit fiecare jumatate din doua imobile diferite.ia locuieste intr-o casa.nu vrea sa mergem la notar sa facem un act care ne poate face proprietari fiecare pe casa ei.eu as putea sa merg in jumatatile mele de casa fara probleme?sau trebuie sa apelez la organele de politie pt a intra in case .partile mele.as vrea sa pun gard si sa inchiriez jumatatile mele.cum as putea sa fac ?sa fie legal.poate asa o determin sa facem actele fiecare sa fie proprietar pe casa sa.va multumesc.
Discuție mostenire
am sentinta judecatoreasca definitiva pentru mostenire.am primit 1/2 dintr-o casa si 1/2 dintr-o alta casa.cealalta parte o au verisorii mei.este mostenire de la bunici.ce acte trebuie sa fac acum sa pot avea actele de proprietate pe cele doua imobile.unde trebuie sa ma adreses .