avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dupa moarte bunicilor si a parintilor,am ramas 2 verisoare.am facut succesiunea in instanta si am primit fiecare jumatate din doua imobile diferite.ia locuieste intr-o casa.nu vrea sa mergem la notar sa facem un act care ne poate face proprietari fiecare pe casa ei.eu as putea sa merg in jumatatile mele de casa fara probleme?sau trebuie sa apelez la organele de politie pt a intra in case .partile mele.as vrea sa pun gard si sa inchiriez jumatatile mele.cum as putea sa fac ?sa fie legal.poate asa o determin sa facem actele fiecare sa fie proprietar pe casa sa.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 15 Iulie 2011
Pana nu faceti partajul succesoral jumatatile de mostenire sunt indivizibile. Puteti intra in ambele case.

Puteti sa cereti partajul (iesirea din indiviziune) in instanta.

In primul rand ar trebui vazute actele de un avocat pt a primi informatii concrete.
Politia nu va poate ajuta.
Chiar si dupa iesirea din indiviziune tot nu va poate ajuta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu, curte comuna, 2 proprietari luxa.roman luxa.roman Buna ziua; Suntem 2 proprietari in curte (curtea fiind COMUNA), unul dintre proprietari vrea sa-si inchirieze partea lui de casa (partea dinspre strada) unei ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au partile intr-o succesiune mihayu78 mihayu78 sintem 2frati care au primit ca mostenire la decesul tatalui(unic proprietar) un apartament cu 3camere.s-afacut succesiunea la notar fiecaruia revenindu-i 1/2 ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra proprietetii eu cosmina eu cosmina buna ziua.am un caz pentru care as dori un raspuns :in 2006,finul meu a cumparat o cas impreuna cu mama lui cu suma de 36000de ron.anul acesta ,nejungand la o ... (vezi toată discuția)