avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere spatiu, curte comuna, 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere spatiu, curte comuna, 2 proprietari

Buna ziua; Suntem 2 proprietari in curte (curtea fiind COMUNA), unul dintre proprietari vrea sa-si inchirieze partea lui de casa (partea dinspre strada) unei firme care are mai multi angajati si nefiind suficient mai lucreaza si cu publicul. Exista vreo lege in vederea inchirierii a unui spatiu cu 2 proprietari in curte comuna sau mai bine spus ce drepturi legale are celalat proprietar, ce poate el sa faca, poate el sa-i interzica celuilalt proprietar sa nu inchirieze la astfel de firme tinand cont ca el locuieste in acea curte cu familia si in aceste conditii atat casa cat si familia lui o sa fie mereu expusa la fel si fel de persoane de buna sau rea credinta
Cel mai recent răspuns: luxa.roman , utilizator 20:46, 2 Iunie 2011
Din pacate daca imobilul formeaza un corp comun, chiar daca este impartit la 2 proprietari, trebuie acordul celuilalt proprietar.
Fiind proprietate comuna curte cel ce doreste sa inchirieze o parte din curte nu poate fara aprobarea celuilalt proprietar, Curte fiind folosita in "devalmasie", numai printr-o eventuala iesire din indiviziune se poat einchiria partea de curte ce ii apartine prin titlul de proprietate. Acest fapt se reglementeaza prin asimilare dupa dispozitiile Legii Nr.230/2007. Incercati sa ajungeti la niste compromisuri..:O
Va multumesc pt raspunsul prompt.
Si da imobilul formeaza corp comun dar fiecare are jumatatea lui de casa bine definita cu intrari separate, utilitati separate doar la Apa nova nu sunt contracte separate fiindca spun ei ca nu se poate pt ca exista doar un numar postal si as mai vrea sa stiu cum pot iesi din indiviziune sau la ce compromis trebuie sa ajung cu celalalt care a mostenit 1/2 din casa/curte acum de curand
puteti intenta o actiune in instanta pentru partajarea curtii comune, in conditiile in care, in urma partajarii, ambii proprietari vor avea cale de acces in imobil. practic in urma solutionarii cererii instanta va delimita clar curtea comuna in 2 loturi.
Va multumesc, am incercat dar asa nu se poate pt ca deschiderea nu este foarte mare si nu permite 2 intrari (de masina) numai prin drum de sevitute si cu asa ceva nu am fost de acord si totusi altceva nu exista?

Alte discuții în legătură

Sediu firma, acceptul vecinilor Dacos Dacos Buna seara! As dori sa inchiriez locuinta unei firme dar nu pot din cauza vecinilor ce nu vor sa isi dea acceptul (stau intr-un imobil cu 4 apartamente luat ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ion cu vaca ion cu vaca Problema sta in felul urmator : Este vorba de o casa stil vagon cu doua apartamente cu intrari diferite si despartite de un perete comun Curtea acestui imobil ... (vezi toată discuția)
Accept creeare srl asociatie locatari officemvp officemvp buna seara.va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac ,daca asociatia de proprietari nu doareste sa -mi acorde acceptul ca sa infiintez un SRL cu obiect de ... (vezi toată discuția)