Problema sta in felul urmator :
Este vorba de o casa stil vagon cu doua apartamente cu intrari diferite si despartite de un perete comun Curtea acestui imobil este situata de-alungul casei, a celor doua apartamente Propietarul din spate ( apartamentul din fundul curtii) doreste sa iasa din indiviziune cu mine ( propietarul ap. din fata de la poarta ) Singura modalitate de a ne separa este de a-mi impartii curtea in doua jumatati, eventual egale , ceea ce nu-mi convine deloc - logic Sunt dat in judecata pentru iesireadin indiviziune , dar cum am mentionat imartirea partii mele de curte este UNICA modalitate , partea lui de casa si curte nefiind modificate cu nimic Ma poate obliga tribunalul sa-mi cedez jumatate din curte ( cu act de propietate in regula si impo. platitelazi,etc...- tot) doar ca acel propietar nu mai doreste sa treaca prin fata casei mele ?? desi atunci cand a cumparat a stiut ce cumpara si in ce conditii ...
Daca aveti u n drept exclusiv de proprietate asupra curtii si vecinul numai un drept de servitute de trecere nu poqate solicita iesirea din indiviziune si sa imparta curtea in doua, ar putea numai daca acea curte ar fi proprietate comuna pe cote parti, dar si curtea lui ar avea acelasi regim juridic
Daca in titlul de proprietate al apartamentului sau pe un alt titlu separat e prevazuta acea curte ca fiind proprietatea ambilor, atunci este indreptatit oricare dintre proprietari sa ii actioneze in judecata pentru iesirea din indiviziune, adica imparteala imobilului, pe ceilalti prioprietari, intrucat, potrivit codului civil de la 1800 si ceva, se prevede ca "nimeni nu poate fi obligat a ramine in indiviziune....".
Decat sa va judecati ani in sir pentru o cauza pierduta din start, incercati sa gasiti o solutie amiabila si suportabila pentru toata lumea.
depinde cum pune problema in actiune si celalat proprietar.
avocatul dvs trebuie sa se asigure ca nu veti iesi in paguba.
daca o sa trebuiasca sa-i dati ceva din suprafata dvs atunci veti primi despagubiri la valoarea de circulatie a terenului.