avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate istvanocsi

Activitate istvanocsi

Bună ziua!
Sunt bărbat de 59ani,am avut un imobil (apartament),comun cu o persoană(concubina) cu care nu am fost căsătorit, contribuția mea la acest apartament a fost mai mult de 85%!La intabulare i-am oferit cota de 1/2!!! După 5 ani am răscumpărat cota ei cu CVC, legal la notar, așa că acum sunt cu cotă de 100 %, și ea s-a mutat din apartament.Acum sunt într-o relație foarte serioasa cu o doamna divorțată fără obligații, cu care în curând mă voi și căsători! Ea are un apartament proprietate, nu are pe nimeni (părinți, frați, copii), are 53 de ani. Eu am apartament proprietate, am un băiat de 25 ani, locuiește cu fosta soție (menționez că am fost căsătorit înainte și am avut o proprietate pe care am împărțit 50-50 %, nu mai am obligații față de ea,am plătit pensia alimentară până la capăt). Aș preciza aici că la răscumpărarea cotei de 1/2,de la concubina,întreaga suma de bani am primit-o de la viitoarea SOȚIE! Suma care ar reprezenta cca. 32% din valoarea prețul pieței la ora actuală!!! Dorința ei este să o trec în CF(sau trebuie să facem iar Contract de VC?) cu UZUFRUCT. Avem în vedere că eu am un moștenitor pe fiul meu!
Ce ar însemna acest lucru, ce avantaje și dezavantaje sau obligații are fiecare, dacă ne căsătorim cu aceste imobile? Eu sau fiul meu avem ceva drept din proprietatea ei, sau dacă închid eu ochii înaintea Ei,ei cum își împart bunurile?
Vă rog să-mi trimiteți o părere de specialist cum trebuie să procedam să fie bine pentru fiecare???
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, o zi frumoasă!
Răspuns la discuția Spor de șef de echipa?
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună, vă rog să mă lămuriți, intre anii 1990 - '97 am îndeplinit funcția de șef de echipa, la care am primit spor de șef de echipa, dar în perioada '84-'92 am lucrat într-o secție specială ptr. Armată, unde am primit" spor de armată "de 8%.
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns,se tine cont la punctaj la pensie, momentan sunt pensionat de boala gradul 2 ;merită să umblu după adeverință pe la arvive (menționez că firma s-a desființat, TERMOROM S. A. - Cluj)???
Mulțumesc mult ptr raspuns apreciez profesionalismul dvs.!weekend frumos
Bună ziua, mulțumesc din suflet de răspuns! Vânzarea apartamentului va dura destul de mult, dar până vând, dacă voi sta la cunoștința mea, și din când în când mai trec pe acasă, pot să încui camera mea sau nu am dreptul? Dacă plec nu mă afectează?
Mulțumesc încă odată că o să-mi dați un sfat! Cu stimă și respect!!!
Buna ziua .
Sunt barbat de 58 de ani,divortati din anul 2005.Am un fiu de 24 de ani,dupa divorti am vandut si am impartit apartamentul in modul cel mai cinsti posibil,ea a ramas cu tot ce a ramas in casa,+ 2.000 eur in favoarea copilului,apartamentul am vandut cu 50.000 eur.Eu am plecat cu 23.000 ,dar ea cu 27.000.si aici se termina casnicia noastra dupa 24 ani!!!
In anul divortului m-am imprietenit cu o doamna divortata si ea,cu 11 ani mai tanara decat mine ,avea o fetita de 5 anisori!Eu inchiriasem o garsoniera si s-a mutat cu mine,am stat impreuna 2 ani in chirie,dupa care in 2008(cand a fost boomul imobiliar) ne-am imprumutat de la banca ,am luat un credit de nevoi personale.Mie dupa salarul meu de atunci m-ia aprobat banca 15.500 eur,dar ei ,numai 3.500 euro(avand salarul minim pe economie).Din banii mei ramas din locuinta am cheltuit cu chirii+trai= utilitati, nu mai putin de 8000eur.Cu banii mei ramas din apartament 15.000 si cu 19.000 eur,credit (15500 ai mei + 3500 ai ei),am cumparat o garsoniera cu 34.000 eur!!!7 ani am stat acolo,perioada in care eu plateam bancii 270 eur/luna ,si ea 50 eur!!!am avut salar mai mult ca dublu fata de ea,altfel nu faceam credit la banca ,ea platea intretinerea!
In tot acest timp,eu plateam si pensia alimentara fiului meu 22% din salar! a fost greu de trait in garsoniera,am scos la vanzare,si l-am vandut,cu 23.000 eur!!!!!
Am cautat un apartament mai mare ,si am gasit 2 camere,cu 24.000 eur.Cand am ajuns sa intabulam apartamentul,notarul m-a intrebat cine este titularul ap. daca nu suntem casatoriti?!si mi-a dat o hartie sa completez eu, cota parte ,contributia fiecaruia?Am intrebat pe "concubina",cat la % are pretentia din apartament?la care ea imi raspundea ;cat vrei tu!am vazut ca este intr-o situatie jenanta, la care am raspuns eu cu generozitate,ca o trec si pe ea 1/2 parte!!!ma gandeam ca ra batranete o sa aiba grija de mine!!!Mentionez ca ptr gestul asta am fost laudat de toti prietenii si rude!!!
Numai ca a venit o intorsatura urata in viata mea,a trebuit sa ma ,operez la coloana ,si mi-au pus 4 suruburi,La nici o luna dupa operatie am facut o complicatie la rinichi,mi s-a blocat unul dintre rinichi,am ajuns de urgenta la UPU,au intervenit ,mi-au montat o sonda urinara si am scapat de belea,de cutit!!!Sunt pensionat de boala gradul 2,dar de atunci am ramas cu catetere permanente ca fara alea nu pot urina!procedura ce fac mai mult de un an ,trebuie sa introduc de 4-5 ori /zi!!!Aceasta boala mi-a afectat si viata sexuala!!!operatie de coloana ,cu vezica neurologica,pshiatrie ,cardiologie,am un dosar destul de voluminos!!!
Am rugat-o sa vina cu mine la pshiholog ,dar a refuzat,sa nu mai apara discutii pe tema asta....Zi ce trece tot mai mult schiopata legatura noastra!!!Aici vreauu sa precizez ca nu il agrea pe fiul meu deloc,fiul meu la mine in totdeauna era un vizitator!nu am avut contact de foarte multa vreme fiica nu sunt cea ce am fost ma doare coloana!!!
La o cunostinta,o doamna si ea singura, i s-a facut mila de mine,povesteam necazurile pe net,si s-a oferit ca vrea sa ma ajute ,daca trebuie ma duce si afara la investigatii,operatie daca e cazul!Exista o chimie intre noi,si ne-am intalnit deja,ea stand singura,a spus ca daca nu ma simt bine in relatia asta pot sa stau si la ea!Avem varste aprobiate si, ea e bolnava ,dar e dornica sa ma ajute,ce a si demonstrat cerandu-mi toate hartiile si le-a trimis la specialisti!!!
Acum am facuT asa lunga introducere,de aceea sa intelegeti situatia mea,fata ei de cand a implinit 18 ani,asa ma trateaza ca pe omul strazii,amandoua sunt pe acelas lungime de unda,nu mai suport,in casa mea,trebuie sa ma retrag in camera mea,concubina nu mai are ce cauta in acelas pat cu mine!!!
Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedezi,(am scos apartamentul la vanzare,bineinteles cu acordul ei),daca ma mut la doamna aceea ,nu definitiv,pot sa-mi sigilez (incui)camera mea,mentionez ca prin camera mea este iesire pe balcon si camara!?sau am mai auzit o varianta ,ca daca parasec eu apartamentul o sa am urmari,adica sa-mi pierd 1/2 parte ce-mi apartine?!pot sa stabilesc o chirie pe jumatatea de apartament daca plec????VA ROG MULT AJUTATI-MA!!!!
Multumesc mult ca ati avut rabdare de mine,si multumesc anticipat de raspunsuri,tuturori consultantilori,!!!
O zi frumoasa tuturor!!!
Bună, mulțumesc pentru răspuns! Probabil asta urmărește să mă convingă cu căsătoria să rămână cu+1/4 din jumătatea fiului! !!
Am mai pus această întrebare, repet iar, NU se poate schimba nimic, nu pot sa-mi repar "generozitatea" mea, doar pixul îl aveam în mână, puteam să -I dau după contribuția ei25-30%!!!!
Am fost operat de coloană de spondilolistezis la L5-S1, cu implant de 4suruburi și două plăcuțe, de un an, sunt în pensie de boală!
În ultimul timp se comportă ciudat, deși a promis altceva! Pe fiul meu nu-l agrează deloc, numai așa de "musai"cum spune ardeleanul!
Și dacă nu mă căsătoresc este în favoarea mea deci rămâne fiului 50%.
Ce să fac am fost foarte generos în privința asta.
Mulțumesc mult pentru răspuns, deci dacă nu ne căsătorim după decesul meu Nu poate ataca 50% a fiului meu? ??
Buna ziua
As avea si eu o intrebare .Sunt divortat din 2006,am un fiu acum are 24 ani.Sunt intro relatie consensuala cu o doamna din 2007,care si la randul ei e divortata ,are o fata de 18 ani,Dupa divorti am vandut apartamentul in care locuiam cu fosta sotie si cu fiul meu.Ne-am inteles cu impartitul bunurilo asa ca nu era nevoie de inca un proces!Am vandut apartamentul cu 50 mii de eur,27 mii i-am dat fostei sotii si eu am ramas cu 23 mii.Doi ani am stat in chirie cu actuala prietena ,chiria care tot din banii aia ciupeam,Din banii de pe apartament,lucram amandoi,ea cu salarul minim/economie,eu la o isntitutie cu multe deplasari sarar bunicel plus bonusuri,diurne etc.Am hotarat dupa doi am sa luam un iprumut sa luam o garsoniera sa nu tot platim hiria,mai bine platim rata la banca si e al nostru!Numai ca la salarul meu am mi s-a aprobat un imprumut de 15000 eur,dar la al Ei numai 3400 eur!Ne-am chinuit 7ani in aceea garsoniera de 26 mp.!Am scos la vanzare si am reusit sa scapam de ea cu o suma derizorie 23mii eur(si am cumparat cu 34 mii ,in 2008!!!!).Am gasit un apartament intro zona noua contruita cu 27 mii eur,60mp,Ne -am mutat acolo si urma sa facem intabularea la Notar si am fost intrebat cine e titularul ap.?am avut pixul in mana si trebuia sa trec ce cota parte dau prietenei,am fost in cumpana si pana la urma am hotarat 50-50%!!! Dupa o perioada m-am gandit ca toata hotarirea a fost la repezeala si trebuia sa fac dupa contributia fiecaruia,ca nu eram casatoriti!!!Am platit lunar 250 eur,la ban ca ,ea 50 eur.Mentionez ca toate utilitatile ga,curent,cheltuieli de bloc ea le platea!
Acum am trecut prin momente medicale ,operatie de coloana,sunt pensionat temporar de invaliditate,am mai multe probleme de sanatate!
EA doreste sa ne casatorim legitim,eu am 57 ani ,ea 47!
a cer sfatul dvs DE SPECIALIST ,ce am eu de pierdut in situatia asta,as pierde din cota aceea de 50% ,dupa casatorie ,(cota care eu vreau sa las fiului meu!!!).in eventualitae daca trec la cele vesnice !
pot sa fac si un testament eventual .
De cota ei de 50 % NU MA POT ATINGE, SA SCIMBI EVENTUAL DACA SE AGRAVEAZA SITUATIA SI NU VA AVEA GRIJA DE MINE???
Va rog sa -mi raspundeti daca va permite timpul,
Multumesc anticipat !
Cu mult respect!