avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauză de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauză de uzufruct

Bună ziua!
Sunt bărbat de 59ani,am avut un imobil (apartament),comun cu o persoană(concubina) cu care nu am fost căsătorit, contribuția mea la acest apartament a fost mai mult de 85%!La intabulare i-am oferit cota de 1/2!!! După 5 ani am răscumpărat cota ei cu CVC, legal la notar, așa că acum sunt cu cotă de 100 %, și ea s-a mutat din apartament.Acum sunt într-o relație foarte serioasa cu o doamna divorțată fără obligații, cu care în curând mă voi și căsători! Ea are un apartament proprietate, nu are pe nimeni (părinți, frați, copii), are 53 de ani. Eu am apartament proprietate, am un băiat de 25 ani, locuiește cu fosta soție (menționez că am fost căsătorit înainte și am avut o proprietate pe care am împărțit 50-50 %, nu mai am obligații față de ea,am plătit pensia alimentară până la capăt). Aș preciza aici că la răscumpărarea cotei de 1/2,de la concubina,întreaga suma de bani am primit-o de la viitoarea SOȚIE! Suma care ar reprezenta cca. 32% din valoarea prețul pieței la ora actuală!!! Dorința ei este să o trec în CF(sau trebuie să facem iar Contract de VC?) cu UZUFRUCT. Avem în vedere că eu am un moștenitor pe fiul meu!
Ce ar însemna acest lucru, ce avantaje și dezavantaje sau obligații are fiecare, dacă ne căsătorim cu aceste imobile? Eu sau fiul meu avem ceva drept din proprietatea ei, sau dacă închid eu ochii înaintea Ei,ei cum își împart bunurile?
Vă rog să-mi trimiteți o părere de specialist cum trebuie să procedam să fie bine pentru fiecare???
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, o zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:08, 5 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai...daca incheiati un contract de vanzare cumparare prin care ii vindeti cota de 1/2 din imobil, veti fi proprietari in indiviziune.
Daca doamna decedeaza prima, jumatatea ei va fi mostenita de dvs, in calitate de sot supravietuitor si de celelalte rude ale sale (copii, frati/surori etc pana la gradul 4)
Daca dvs decedati primul, jumatatea dvs va fi mostenita de sotie (1/4, adica 1/8 + jumatatea ei = 5/8) si de fiu (3/4, adica 3/8).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ... Monesha Monesha Buna ziua. Soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ipotecar apartamentul in care locuim acum. Apoi au divorțat. A trebuit să \"vândă\" ... (vezi toată discuția)
Cum se vor impartii bunurile intre fiul meu si (viitoare sotie)? istvanocsi istvanocsi Buna ziua As avea si eu o intrebare .Sunt divortat din 2006,am un fiu acum are 24 ani.Sunt intro relatie consensuala cu o doamna din 2007,care si la randul ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dena74 Dena74 Sunt casatorita a doua oara. Din prima casatorie am 2 copii. Cu cel de al doilea sot am construit impreuna, in timpul casatorie, o casa. Ce drept au copiii ... (vezi toată discuția)