avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate FunnyGhost

Activitate FunnyGhost

Buna seara,

Am aflat ca am castigat o masina la un concurs organizat de o banca si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc suma de 9000 RON, contravaloarea impozitului daca vreau premiul.
Am citit regulamentul iar acolo spune asa:
9.1 Organizatorul Campaniei X Craciun 2012` nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului pe veniturile din premii, conform art. 75 din Codul fiscal, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care X este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. 9.2. Fiecare castigator va avea obligatia sa achite catre X contravaloarea impozitului calculat de catre banca si comunicat castigatorului, ridicarea premiului fiind conditionata de prezentarea dovezii de achitare a impozitului ( chitanta depunere numerar, extras plata din cont, etc.). 9.3. X va vira sumele platite de castigatori catre bugetul de stat conform prevederilor legale in vigoare.

Trebuie sa platesc atat de mult? Din cate citisem costurile ar trebui suportate de organizatorul concursului iar eu trebuie sa inregistrez la Adm Fin si sa platesc impozitul pe masina.
Ce sa fac?

Multumesc,
Ciubotaru Catalin
Răspuns la discuția Sugerare PFA
Dap asta citisem. Si daca practic actualul sef/viitorul colaborator imi garanteaza ca se ocupa el de plata tuturor taxelor si eu voi primi aceeasi suma ca pana acum in mana, sa inteleg ca nu am nimic de pierdut?
Intreb in ideea ca nu vreau sa iau o decizie pripita.

Multumesc pentru raspuns.
Discuție Sugerare PFA
Buna ziua,

De curand seful de la munca mi-a spus ca daca vreau in continuare mariri de salariu sa imi fac PFA pentru ca in cartea de munca am trecut salariu minim pe economie dar de fapt primesc mai mult iar diferenta a ajuns destul de mare.
Puteti sa imi spuneti va rog ce dezavantaje/avantaje ar fi?
De asemenea el m-a asigurat ca o persoana de la departamentul economic se va ocupa de toate platile, impozitele si tot ce trebuie platit, iar la sfarsitul zilei eu tot atatia bani voi primi in mana.
In momentul de fata nu vad nici un dezavantaj atata timp cat se ocupa cineva de tot ce trebuie.

Multumesc
Răspuns la discuția Posibila demisia?
Salut. Multumesc pentru raspuns.
La o prima vedere stiu ca e mentionat in contractul semnat 1000 RON in mana.
De asemenea despre plecarile din tara sunt anuntat cu o sapt inainte si niciodata nu stiu cat voi sta..pot sta o sapt pot sta 2 luni. Data intoarcerii o aflu cu 2 zile inainte de intoarcere, cam asa.

Multumesc inca o data pentru raspuns si voi reveni dupa ce voi consulta actul semnat.
Buna ziua,

Sunt angajat de aproximativ 3 ani la o persoana privata ca si "om bun la toate" sa spun asa. Problema a aparut aproximativ acum un an cand seful a inceput sa devina foarte nedrept. De atunci sunt tratat ca un sclav peste tot pe unde ma trimite, conditiile in care sunt pus sa muncesc sunt sub orice critica, sunt trimis in tari straine la cele mai proaste hotele fara a mi se asigura nici macar pranzul cand toti ceilalti angajati cu care lucrez primesc diurna aproape dubla si au si masa asigurata. Pe langa aceasta sunt chemat la munca si duminica, si sambata, stau si mai mult de 12 ore, trebuie tot timpul sa fiu la dispozitia sefului.
In contractul de munca este precizat un preaviz de 6 luni, dar in momentul de fata sunt in alta tara si muncesc 24/7. Nici nu stiu cand voi putea sa ma intorc in tara.
De asemeanea in contract este trecut un salariu de 1000 RON dar primesc 900 RON si de 100 RON bonuri de masa.
Exista vreo posibilitate sa imi dau demisia?Nu mai rezist inca 6 luni, si sigur daca afla ca vreau sa plec imi face viata un iad mai rau ca pana acum.

Va multumesc.