avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Augustin

Activitate Lucian Augustin

Răspuns la discuția Delegatie Interna - Externa
In primul rand deplasari in tara. Se considera transportul cu masina firmei (cu delegatul la volan) ca timp platit (spre ex. 4 ore de condus si 6 de munca = delegatie fac 10 ore sau doar 8)? Multumesc.
Buna ziua!

In firma la care lucrez din 1 ianuarie (data infintarii) am fost ales, impreuna cu alti colegi, reprezentant al salariatilor din luna februarie. De atunci pana acum suntem tot in negocieri cu conducerea, negocieri inca neconcretizate printr-un CCM. M-ar interesa care e procedura de inregistrare la ITM a reprezentantiilor alesi ai salariatilor si a CCM si termenii limita.

Multumesc.
Ma poate ajuta cineva cu un regulament (sau lege ?) privitor la delegatiile interne si externe. Un link ar fi nemaipomenit, dar la o adica pot sa ma si deplasez pe teren, doar sa stiu ce sa caut.
In cazul nostru, 8 ore si 31 de minute sunt 8 ore si 30 minute. Cu alte cuvinte tot timpul se taie in jos deci la noi doar se pierde, de castigat nici vorba. Si la o medie de 15 minute pierdute zilnic se acumuleaza 5 peste ore lunar, peste o ora saptamanal. E vreun argument legal cu care sa ma prezint la discutii?

h ore si m minute lucrate intr-o zi devin:

h ore si 30 minute daca numarul de minute m este intre 30 si 59
h ore si 0 minute daca numarul de minute m este intre 0 si 29
Buna ziua.

Sunt reprezentant al salariatilor si ma confrunt cu o problema pentru care nu gasesc raspuns. Angajatorul a adoptat urmatoarea regula in ceea ce priveste programul zilnic de lucru. Totalul timpului muncit in fiecare zi este trunchiat la jumatate de ora in jos. Si anume 8 ore si 25 minute lucrate devin 8 ore (--> pierd 25 minute pe care le-am muncit --> muncesc pe gratis). Precizez ca orele suplimentare sunt platite !!! si desfasuram activitate de proiectare in fata calculatorului. Avem program de 8 ore zilnic cu posibilitatea de a ramane peste program cand e nevoie. Faptul ca asa ajungem sa muncim zilnic cateva minute (de la 1 la 29) fara sa fim platiti pt asta nu incalca vreo lege (nu doar o regula de bun simt) ?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.