avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate eva_ptrm

Activitate eva_ptrm

Răspuns la discuția Fidejusor persoana juridica
Va multumesc pentru raspuns!
Din moment ce SRL 1, care vrea sa-l ajute pe SRL 2, nu are in obiectul de activitate oferirea de garantii, as vrea sa stiu daca ar putea sa fie codebitor al SRL 2. Asta in conditiile in care nu exista legatura intre societati si creditul ar urma sa fie investit intr-un proiect in care doar SRL 2 ar fi proprietar. Este posibil sa ia un credit impreuna, desi banii se duc doar la una din companii?
Buna ziua!

Un S.R.L. poate garanta cu bunurile sale un credit luat de un alt S.R.L.? Mentionez ca intre cele doua companii nu exista nici o relatie, nu au actionari comuni. S.R.L. 2 vrea sa ia un credit de la un IFN si nu are o garantie suficienta, asa incat SRL 1 s-a oferit sa garanteze. E posibil?
NCC, la art. 2285 nu face deosebire intre persoane fizice si juridice. Pe de alta parte, Decretul 31/1954, la art. 34 prevede ca orice persoana juridica nu poate avea decat acele drepturi care corespund scopului ei, stabilit prin lege, actul de infiintare sau statut. Cu alte cuvinte, daca in obiectul de activitate nu e inscris codul CAEN corespunzator acordarii de garantii, nu poate compania sa ofere garantii.
Eu cred ca un SRL poate fi fidejusor doar daca isi inscrie in obiectul de activitate acordarea de garantii si doar daca incheie un contract de fidejusiune cu titlu oneros (fiind o societate comerciala, ii este interzis sa incheie contracte cu titlu gratuit). Asta am inteles eu din ce am citit pana acum.

Va rog sa ma ajutati si cu o alta opinie, avizata, asupra acestei probleme. Imi scapa ceva din vedere? Exista vreo portita de scapare? :)

Va multumesc!
Răspuns la discuția Legat cu titlu particular
Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi frumoasa!

Buna ziua! Am o nelamurire legata de un testament pe care vor sa-l intocmeasca parintii mei si sper ca ma veti putea ajuta.
Sunt copil unic si am fost crescuta de mama mea, impreuna cu sotul ei care, din diverse motive, nu m-a putut adopta. Ei au facut o casa, pe care doresc sa mi-o lase mie dupa moartea lor. In acest scop si pentru ca situatia "averii" lor sa fie cat mai clara, sotul mamei mele (pe care nu-l numesc aici "tata", ca sa evit orice confuzie) intentioneaza sa faca un testament in care sa precizeze ca jumatatea lui de casa imi revine mie.
As vrea sa stiu daca, in lumina reglementarilor actuale in materie, acest lucru este posibil. Precizez ca sotul mamei nu are copii.
Va multumesc pentru rabdare!
O zi buna!

Răspuns la discuția Demisie-perioada preaviz
Va multumesc pentru lamuriri! Imi voi inainta demisia si apoi voi cere concediu. Sper sa mi-l si aprobe... O seara buna!
Buna ziua!
Sunt angajata a unei firme de aproximativ un an si as dori sa demisionez. Stiu ca perioada maxima de preaviz in acest caz este de 20 de zile calendaristice. Eu as vrea sa-mi depun demisia in timpul concediului de odihna pe care nu l-am efectuat pentru perioada lucrata si sa evit, in felul acesta, sa mai vin la lucru in perioada preavizului (macar partial).
In conditiile in care art. 79 alin. (6) din CM precizeaza ca perioada de preaviz e susupendata daca si contractul de munca este suspendat, as avea sanse sa fac asa cum mi-am propus? Este contractul individual de munca suspendat pe perioada concediului?
Discuție Viza de flotant
Buna ziua!
Viza de flotant in Ilfov imi da dreptul sa ma inscriu la examenul de admitere la INM la Tribunalul Bucuresti, sau sunt obligata sa ma inscriu la Tribunalul in raza caruia am domiciliul?