avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Anda26

Activitate Anda26

Sincer cel mai mare noroc l-am avut cu ambii avocati, mai ales ca cel principal dupa parerea mea este unul dintre ei mai buni din Romania.
S-a respins cererea Parchetului, din fericire avocatul de la acelasi cabinet a fost la inaltimea avocatului care detine cabinetul:)
Procurorul nu a venit cu nimic concret si chiar in 10 minute au anuntat decizia. Din cate am inteles si compleul de judecatori a fost format din 3 judecatori destul de umani si care au avut rabdare sa asculte atat acuzatul cat si o lunga pledoarie sustinuta de avocat.
legat de intrebarea de mai sus, amanarea a fost formulata de avocat, cu cererea lui la care a atasat bilet de avion cu data intoarcerii etc, insa am inteles ca la un recurs pentru arestare preventiva se ofera cu exceptii aceste 3 zile in care sa gasesti avocat, daca nu ramane cel prezentat initial ca fiind din oficiu. ideea este ca nici cel din oficiu nu s-a opus amanarii si azi am vazut la dosar ca nici procurorul nu s-a opus amanarii, altfel foarte rar se da aceasta amanare:)
Răspuns la discuția Avocat cu cazier?
Am inteles, va multumesc! In ce consta "reabilitarea"?
As dori sa stiu daca ar putea profesa avocatura o persoana care inainte de inceperea facultatii s-a aflat in urmarire penala? Sau daca exista vreo posibilitate sa fie sterse faptele din cazier?
Va multumesc
Miercuri e recursul. Avocatul nu vine din concediu decat vineri. Dar va fi un alt avocat de la el de la cabinet care cunoaste cazul. Judecatorul care a dat prima sentinta a motivat fiecare aspect in parte si pentru nici unul nu a considerat necesara arestarea preventiva. Sper sa avem noroc. Voi reveni cu mai multe detalii miercuri.
S-a aprobat amanarea! Era si avocatul din oficiu insa s-a acceptat sa se amane pt ca s-a insistat ca apararea sa fie totusi sustinuta de avocatul care cunoaste cazul!
Va citez din hartia obtinuta:

"In numele legii dispune: In baza art. 149 indice 1 alin. 9 C.pr.pen., respinge propunerea Parchetului cu privire la arestarea preventiva ......... , fata de care a fost pusa in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor. prev. de art.215 al 1,2,3 si 5 Cod Penal, art. 291 Cod penal si art. 147 din Lg.85/2006.
In baza art. 146 al.11 indice 1 si 145 C.pr.pen. ia, fata de inculpata.......... masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pe o durata de 30 de zile...."

La asta s-a facut recurs si nu stim inca ce vom face maine! As dori sa stiu daca se refuza amanarea si se da un avocat din oficiu, poate sa refuze avocatul si sa ceara termen o ora sau asa ceva sa isi aduca alt avocat de la cabinetul avocatului care este plecat?
Pana la urma a avut avocat sau a cerut amanare? A obtinut amanarea?
Avocatul este un nume cunoscut, am discutat azi si vom cere amanare, daca nu accepta va merge un alt avocat de la cabinetul sau. Cel mai important ar fi sa se mentina verdictul dat de judecator initial chiar daca acum va fi la curtea de apel. Am inteles ca in cele mai multe dintre cazuri se mentine hotararea.
Este plecat deja in concediu si vroiam sa stiu ce putem face!