avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat cu cazier?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat cu cazier?

As dori sa stiu daca ar putea profesa avocatura o persoana care inainte de inceperea facultatii s-a aflat in urmarire penala? Sau daca exista vreo posibilitate sa fie sterse faptele din cazier?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:29, 12 Iulie 2011
Faptele din cazier ,,se sterg,, prin reabilitare.In urma reabilitarii, fostul condamnat nu mai are interdictii sau decaderi.La inscrierea la examen i se va solicita cazierul judiciar.Daca acesta apare ,,curat,, , e in regula.
Daca a fost doar urmarit penal si nu a fost trimis in judecata, nu are cazier.
Daca a fost condamnat si s-a reabilitat, poate sa profeseze, in afara de cazul in care ar fi fost falit fraudulos ( chiar reabilitat).
Am inteles, va multumesc! In ce consta "reabilitarea"?
Reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare.

Cu alte cuvinte, reabilitarea "sterge" condamnarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare și nedemnitatea de a fi avocat avocatnetsimpleuser avocatnetsimpleuser O persoana minora condamnata pentru o infractiune cu intentie, in speta de furt calificat, condamnata la un an si jumatate cu suspendare, dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar mario_cleo2009 mario_cleo2009 am cazierul pata si vreau sa stiu ce se intampla de la intrarea codului penal daca se curata sau trebuie sa fac eu reabilitarea :justcuz: (vezi toată discuția)