O persoana minora condamnata pentru o infractiune cu intentie, in speta de furt calificat, condamnata la un an si jumatate cu suspendare, dupa implinirea termenului, si dupa reabilitarea de drept, mai exista nedemnitatea din Legea 51/1995 articolul 13 ? Poate persoana in cauza sa participe la examenul de primire in Barou? De asemenea este acesta obligat sa prezinte dezicia de condamnare sau sa faca dovada reabilitarii sau doar sa prezinte un cazier ??
Conform articolul 133 privind efectele reabilitarii ''Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare.'' inteleg teoretic insa practic care ar fi realitatea? Cunoasteti dumneavoastra cazuri ale unor persoane reabilitate care practica dreptul?
Esenta reabilitarii este aceea de a sterge cu totul efectele condamnarii. Altfel, de ce ar mai exista?
Mai ales in cazul unei infractiuni savarsite in perioada minoritatii, pentru care intervine reabilitarea de drept...In fata societatii, reabilitatul trebuie sa aiba acelasi statut cu cel al unei persoane niciodata condamnate. Succes la examen!
Cazier penal
andra-celia
in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este ... (vezi toată discuția)