avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

am cazierul pata si vreau sa stiu ce se intampla de la intrarea codului penal daca se curata sau trebuie sa fac eu reabilitarea
:justcuz:
Se ,,curăță,, la momentul expirării termenului de încercare, dacă este vorba despre o condamnare cu suspendare , sau va fi necesară reabilitarea de drept, dacă a fost o condamnare cu executare.

Art. 6 din Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal:
Decaderile, interdictiile si incapacitatile decurgand din condamnari pronuntate in baza legii vechi isi produc efectele pana la intervenirea reabilitarii de drept sau dispunerea reabilitarii judectoresti, in masura in care fapta pentru care s-a pronuntat condamnarea este prevazuta si de legea penala noua si daca decaderile, interdictiile si incapacitatile sunt prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare in urma unei condamnari cu suspendarea cond. a executarii pedepsei Daniel1971 Daniel1971 In luna decembrie a anului 2012 am fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu sespendarea conditionata a pedepsei, in speta OUG 195 / 2002. Din sentinta ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare și nedemnitatea de a fi avocat avocatnetsimpleuser avocatnetsimpleuser O persoana minora condamnata pentru o infractiune cu intentie, in speta de furt calificat, condamnata la un an si jumatate cu suspendare, dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare 5542 5542 Buna ziua. Cum se poate face reabilitarea pentru o condamnare cu executare mai mica de un an in 2009? Imi poate spune cineva daca trebuie sa fac o cerere, cam ... (vezi toată discuția)