avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate lucian_lex

Activitate lucian_lex

Nu este ok.Nu există în momentul de față nici un act normativ care să impună vaccinarea obligatorie.
Se poate doar cu acordul tuturor proprietarilor de apartamente din acel bloc.
Bună ziua

Dacă vecinul a fost cel care a suportat inițial investitia privind reteaua de apă atunci trebuie să îi achitați cotă parte din investiție.
Solicitați de la vecin contractul privind investiția iar apoi din acea sumă achitați partea dumneavoastră prin intermediul unui notar care să ateste că ați achitat.
din ce carti ai invatat?
Răspuns la discuția Meseria de administator imobile
Va puteti constitui atat propria firma cat si varianta unui pfa.
Răspuns la discuția Caz Penal: Recuperare daune
Puteti beneficia de asistenta juridica gratuita.
Daca sunteti parte vatamata, parte civila sau parte responsabila civilmente intr-un proces penal si din anumite motive, organele judiciare apreciaza ca, din anumite motive, nu va puteti apara singur organele judiciare vor lua masurile necesare pentru numirea unui aparator.

Conform legii 211/2004 pentru protectia victimelor unor infractiuni, asistenta juridica gratuita se acorda in limita unei sume echivalente cu doua salarii de baza minime brute pe tara, stabilite pentru anul in care victima a formulat cererea de asistenta juridica gratuita, in cadrul procesului penal, la cerere, daca va incadrati intr-una din urmatoarele categorii(parte vatamamta sau parte civila):
• victima unei tentative la infractiunea de omor, omor calificat si omor deosebit de grav (art. 174-176 Cod Penal), unei infractiuni de vatamare corporala grava (art.182 Cod penal), a unei infractiuni care a avut ca urmare o vatamare corporala grava a victimei sau a unei infractiuni de viol, act sexual cu un minor si perversiune sexuala (art. 197, 198, art.201 alin. 2-5 Cod Penal);
• ori sotul, copiii si persoanele aflate in intretinerea persoanelor decedate prin savarsirea infractiunii de omor, omor calificat, omor deosebit de grav (art. 174-176 Cod Penal), precum si infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea persoanei;
• sau victima unei alte infractiuni decat cele prevazute anterior si in aceleasi conditii, daca venitul dvs. lunar pe membru de familie este cel mult egal cu salariul de baza minim brut pe tara stabilit pentru anul in care ati formulat cererea de asistenta juridica gratuita (440 lei pentru anul 2007);

Si daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
• cererea este adresata in scris Tribunalului in circumscriptia caruia domiciliaza victima;
• infractiunea
• a fost savarsita pe teritoriul Romaniei sau
• daca infractiunea a fost savarsita in afara teritoriului Romaniei, victima sa fie cetatean roman sau strain care locuieste legal in Romania si procesul penal se desfasoara in Romania;
• victima a sesizat organele de urmarire penala sau instanta de judecata in termen de 60 de zile de la data savarsirii infractiunii, cu exceptia cazurilor in care victima este minora sau pusa sub interdictie.

Conform aceleiasi legi 211/2004, victimele pot de asemenea solicita
• victimele pot solicita acordarea sumei necesare pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti prin care au fost acordate despagubiri civile victimei infractiunii.

Toate aceste cereri sunt scutite de taxa de timbru.
Impozitul se datoreaza de catre proprietar in speta de d-voastra, la fel si certificatul fiscal se elibereaza la cererea proprietarului in termen de maxim 48 ore indiferent ca aveti sau nu debite restante.
Răspuns la discuția salariu blocat
Te rog fii mai explicit.
Daca esti in faza de cercetare disciplinara nu ti se poate bloca plata salariului.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
la definitivi la procedura penal nu puncteaza toate motivele de revizuire ci doar cele alese de ei.
Subiectul era: motivele de revizuire!:hammer:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
maine avem si extradarea?