avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate kendoo

Activitate kendoo

Buna ziua,

eu si sotia mea avem un bebe de 11 luni si ne indreptam , din pacate cu pasi mari catre divort.

As vrea sa stiu daca pot solicita custodie comuna avand in vedere varsta destul de frageda a copilului si faptul ca nu vom locui in acelasi oras.

In cazul in care ajungem la o intelegere in privinta tuturor aspectelor legate de despartire, partaj etc se mai face ancheta sociala.Daca da , in ce consta aceasta ancheta?

Multumesc
Răspuns la discuția test de paternitate
Buna ziua,

sunt casatorit de 11 luni si am o fetita de 6 luni.Datorita animozitatilor/certurilor tot mai dese am decis sa divortam. Dupa luarea acestei decizii sotia a inceput sa imi spuna ca nu este de fapt copilul meu si va cere test de paternitate(fac mentiunea ca eu am recunoscut copilul fara nici o problema).
Desi banuiesc ca a spus acest lucru doar ca sa ma raneasca va rog sa imi spuneti cam ce as putea face in aceasta situatie?
Am decis sa divortam de comun acord- vom mai putea face acest lucru daac cer un test de paternitate?

Multumesc!
Răspuns la discuția divort de comun acord
Imi iubesc si doresc copilul enorm, numai ca , din ce am citit la o varsta atat de frageda ii este incredintat mamei in mai toata cazurile.
Nu am nici un martor la discutiile avute intre mine si ea deci ar fi practic cuvantul meu versus cuvantul ei.

Expertiza psihologica/psihiatrica ar putea fi o solutie?
Răspuns la discuția divort de comun acord
Va multumesc f mult pt raspuns.Puteti sa imi spuneti ce se intampla daca trec masina(acum este pe numele meu) pe numele mamei mele inainte de inceperea demersurilor de divort.

De asemenea, sotiei dupa plata ratelor nu ii raman bani nici macar pt plata chiriei unde locuim.Folosind acest argument am vreo sansa sa obtin custodia?

In situatia in care intentez eu divortul pot cere o expertiza psihiatrica a sotiei?(au fost destul de dese discutiile in care mi-a spus ca are ganduri suicidare sau ca o o sa abandoneze copilul dupa divort)
Buna ziua,

va rog sa imi spuneti de exista o procedura de divort de comun acord.
Eu si sotia mea am convenit sa facem acest pas, deoarece nu ne mai intelegem si toata atmosfera creeata afecteaza copilul nostru de numai 7 luni.

Presupun ca la aceasta varsta pt mine ca tata ar fi imposibil sa obtin custodia de aceea vreau sa se termine totul cat mai repede pt binele copilului.

De asemeena as vrea sa stiu cam cum se stabileste cuantumul pensiei alimentare.Avem un singur bun comun(o masina) iar sotia are 2 rate la banca dinainte de casatorie.Multumesc!