avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate kaze

Activitate kaze

Bump
Salutare,

In acest an am facut o achizitie de 2 servere de la o firma din UK care vor ramane intr-un datacenter tot in UK. Tinand cont ca bunurile raman in aceasi tara, firma de la care am cumparat mi-a oferit o factura cu TVA. In anii trecuti, se poate rambursa TVA-ul folosind D318, insa din ce am inteles, la acest moment nu se poate face acea D318 pentru UK.

Va rog sa imi spuneti ce optiuni am pentru a putea rambursa TVA-ul platit in conditiile in care aceste bunuri raman pe teritoriul lor?

Cu stima!
Va multumesc pentru timpul acordat si rabdarea avuta. Cu stima!
In acest sens, facturile ce or fost facturate cu GB se mai pot rectifica, tinand cont ca este vorba de aceasi firma?

Multumesc!
Serviciu de suport tehnic online, firma are 2 coduri TVA, cel normal GB12345678 , iar după Brexit, au făcut ceva pt obținerea unui cod dintr-o altă țară și e de forma EU87654321,. De exemplu, pt. Firma godady când facturează ei folosesc EU MOSS: EU372022452

Multumesc
Multumesc pentru raspunsul atat de tarziu, apreciez. Sunt destul de stresat de aceasta situatie din pacate.

Imi cer scuze, dar sunt putin confuz. Eram pe idea ca aceste facturi sunt considerate prestari de servicii intracomunitare si se transmit inca in 390. Daca nu se transmit, atunci cum se factureaze fara TVA cu acest client, care la randul lui, imi factureaza mie fara TVA.

Multumesc!
Buna ziua,

Am niste facturi de servicii pentru o firma din UK cu TVA zero intracomunitar, am folosit din pacate codul TVA a firmei din UK incepand cu GB si nu am realizat ca acestia mai detin un cont TVA ce incepe cu EU.

Trebuia sa imi dau seama ca ceva nu este in regula, insa din pacate s-a inregistrat factura si s-a transmis deja de contabil. Factura este cu valoare zero tva.

Se mai poate face ceva la aceste facturi cu codul TVA, gresit? Si ce implicatii sunt in aceasta situatie?

Multumesc
Up!
Nimeni nimic ?
Buna ziua,

Sunt intr-o mica dilema, prestez servicii informatice pentru clienti din tara si strainatate, referitor la articolul de la aceasta pagina:
www.avocatnet.ro/content/art...

in care specifica ca

Sistemul M1SS este destinat pentru sprijinirea companiilor furnizoare de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune

asta imi spune sa inteleg ca microintreprinderile (cu 3% impozit) nu sunt incluse in acest sistem, ci doar companiile?

Ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa imi schimb sistemul de facturare TVA pentru straini.

Ma poate cineva lamuri daca este nevoie sa ma inscriu in acest serviciu sau nu?

Multumesc si sarbatori fericite!
Răspuns la discuția Recuperare TVA Intracomunitar
Multumesc pentru ajutor, o sa ma documentez in acest moment pentru acea declaratie.