avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura intracomunitara cu cod TVA incorect
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura intracomunitara cu cod TVA incorect

Buna ziua,

Am niste facturi de servicii pentru o firma din UK cu TVA zero intracomunitar, am folosit din pacate codul TVA a firmei din UK incepand cu GB si nu am realizat ca acestia mai detin un cont TVA ce incepe cu EU.

Trebuia sa imi dau seama ca ceva nu este in regula, insa din pacate s-a inregistrat factura si s-a transmis deja de contabil. Factura este cu valoare zero tva.

Se mai poate face ceva la aceste facturi cu codul TVA, gresit? Si ce implicatii sunt in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kaze , utilizator 19:13, 8 Februarie 2024
nicio implicatie pt ca nu se declara in Declaratia 390 in nici unul din cazuri ( cod GB sau cod EU ).
Multumesc pentru raspunsul atat de tarziu, apreciez. Sunt destul de stresat de aceasta situatie din pacate.

Imi cer scuze, dar sunt putin confuz. Eram pe idea ca aceste facturi sunt considerate prestari de servicii intracomunitare si se transmit inca in 390. Daca nu se transmit, atunci cum se factureaze fara TVA cu acest client, care la randul lui, imi factureaza mie fara TVA.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
kaze, utilizator
Dvs facturati ce fel de servicii catre client ? ca e important . SI daca clientul are cod de GB sau cod dintr-o tara din UE . NU cod care incepe cu EU.
Serviciu de suport tehnic online, firma are 2 coduri TVA, cel normal GB12345678 , iar după Brexit, au făcut ceva pt obținerea unui cod dintr-o altă țară și e de forma EU87654321,. De exemplu, pt. Firma godady când facturează ei folosesc EU MOSS: EU372022452

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de TVA de forma EU...... este folosit de o entitate din spatiul non UE atunci cand factureaza servicii electronice catre persoane neimpozabile din UE . ( persoane fizice sau firme care nu le-a dat cod valabil intracomunitar ).

In schimb daca noi facturam catre o firma din spatiul non UE , obligatoriu vom factura pe codul lor non UE . Prin urmare dvs serviciile tehnice online se vor factura fara TVA ( fiind neimpozabile in Romania cf art 278 alin 2 ) . Evident fara 390 fiind catre o entitate din non UE. .

Alte discuții în legătură

Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)