avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod special de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod special de tva

Buna ziua
O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa.
Firma din Romania a obtinut cod special de tva si va depune declaratia 390. . Mai trebuie sa depuna si alta declaratie. Se plateste efectiv tva in Romania. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:49, 15 August 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie sa mai depuneti pe langa declaratia 390 si decontul special de tva 301 plus sa achitati efectiv tva 19% in Romania.
Inteleg ca aveti doar cod de tva doar pentru comert UE. Doar in cazul in care aveati cod de tva pentru operatiuni interne , nu achitati tva efectiv ci aplicati mecanismul taxarii inverse 4426 = 4427.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Constantin Vera, Contabil
Dar in situatia in care firma este neplatitoare de tva, are cod special de tva si factureaza servicii ij UE. cum trebuie sa procedeze. Multumesc foarte mult.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Facturile emise catre persoane impozabile care prezinta cod valid de TVA, din UE se vor emite pe baza codului special de TVA, fara TVA, cu mentiunea “neimpozabil in Romania”. Facturile emise catre clienti intracomunitari, care comunica un cod valid de TVA, se vor declara in Declaratia 390.

Facturile se declara in Declaratia recapitulativa 390, pana pe data de 25 a lunii urmatoare emiterii facturilor respective, cu cod P.

Asadar, societatea va avea obligatia sa depuna declaratia 390, punctual, numai in lunile in care factureaza catre parteneri din UE, care detin un cod valid de TVA (verificabil VIES).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara vioop vioop Un platitor de tva face o achizitie din Spania pentru un dispozitiv . Cum va primi factura stiind ca furnizorul este platitor de tva? El este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)