avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate so70ab

Activitate so70ab

Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc pentru raspuns.As dori sa stiu ce implica dezbaterea succesiunii ...nu am avut tangenta cu asa ceva pina acum.
Discuție Succesiune
BUNA ZIUA.As dori citeva lamuriri referitoare la cum pot vinde un apartament in situatia urmatoare: mama si tatal meu au achizitionat impreuna un apartament.Tatal meu a decedat in urma cu 19 ani,raminind doar eu cu mama mea,nefacind succesiunea dupa tatal meu.Mama mea ulterior s-a mutat in casa parinteasca eu raminind in apartament.Doresc sa vind apartamentul pentru a cumpara altul in localitatea unde locuieste mama mea.Mentionez ca dinsa este de acord cu vinzarea apartamentului.Care ar fi pasii de urmat pentru rezolvarea acestei situatii? Va multumesc.
In functie de aspectele situatiei chiar nu exista nici o solutie ?Va multumesc
Ultima data in 2005.
Multumesc pentru raspuns.Nu e prea incurajator dar ...poate exista o portita ,macar la penalizari .Nu se poate face chiar nimic? Ar mai fi cev ,mama mea ,care este mostenitor direct dupa tatal meu ,are certificat de handicapat (boala incurabila).Ajuta acest aspect in vre-un sens?Va multumesc
E o restanta la impozit pe locuinta...ramasita. Restanta e de 1027 lei iar penalizarile 1510 lei.Astept un raspuns ,va rog
Am primit o somatie de executare silita care e pe numele tatalui meu ,decedat de 18 ani,eu locuind in imobilul pe adresa caruia a venit somatial.Mentionez ca dupa decesul tatalui meu nu am deschis succesiunea .Datoria este de 1027 lei iar penalizarile sint 1510 lei...mi se pare enorm.In aceasta perioada nu am primit nici o instiintare in acest sens.As dori un sfat,ce am de facut in aceasta situatie .Va multumesc anticipat.
lucian huzum a scris:

Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani. Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.

Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
ynocentta a scris:

Nu ati precizat daca autoritatea fiscala a comunicat anual obligatiile aferente locuinta+masina?

Multumesc pentru raspuns!Nu am primit in aceasta perioada nici o notificare din acest punct de vedere.Impozitul pe masina l-am platit,fiind pe numele meu ,dar pe locuinta nu ,aceasta fiind pe numele tatalui care a decedat de 16 ani .Mentionez ca succesiunea nu este facuta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...