avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate gmecmha

Activitate gmecmha

Discuție expertiza auto
Buna seara . As dori sa intreb dupa ce se face o expertiza auto:dupa SISTEMUL DAT al vehiculelor rulate sau dupa catalogul expertilor?
Cum se calculeaza pretul unui vehicul achizitionat second hand?
De unde reiese ca modelul de masina e depasit?(ex modelul Renaut Symbol)
Multumesc.
Multumesc.☺
Am discutat cu administratora care mi-a comunicat ca a ridicat aceasta problema in sedinte dar nu s-a facut nimic.Si bineinteles ca nu o sa se faca nici de acum incolo.Eu intreb daca e normal,legal sa platesc un serviciu de care nu pot beneficia.Si care sunt pasii de urmat.
Nu ma deranjeaza sa-l platesc atata timp cat il pot folosi. Dar daca nu se poate folosi este normal sa-l platesc?
Buna seara.As dori sa-mi spuneti daca exista o lege prin care esti obligat sa platesti intr-un bloc liftul la etajul 1, acesta nefiind functional si inutilizabil la etajul 1.In plata intretinerii platesc un serviciu (respectiv liftul) de care nu pot beneficia.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.Multumesc si astept raspuns.

Buna ziua.As dori sa intreb daca se poate divorta amiabil la notar chiar daca exista si un copil minor.Astept raspuns. Multumesc anticipat.
a fost un dosar la parchet dar neexistind vatamari corporale ce necesitau ingrijiri mai mari de zece zile dosarul penal a fost inchis ,iar aseara am primit prin posta sentinta de la parchet cu NUP.astazi sotul a fost la politie sa vada ce trebuie sa faca pentru a-si recupera carnetul de la politie.Acolo i s-a spus ca i se retine carnetul pe 3 luni dar nu stiu care este motivul.Singurul lucru cert este anexa 2 pe care mi-a trimis-o asiguratorul pe mail in care spune ca a fost culpa comuna(celalalt conducator a "virat stinga" desi in stinga nu se afla nici un drum pe care sa intre pentru a vira el de fapt intorcind)incalcind linia continua,iar sotul meu pt. ca "atunci cind celalalt vira el a intrat in depasire calcand linia continua si ajungind pe celalalt sens de mers".
Din partea noastra niciodata nu s-a pus problema depasirii,dar politaiul l-a intrebat pe sotul meu de ce a ajuns pe cealalta banda de mers.A incercat sa-l evite pe celalalt tragind de volan stinga.Exista scris in lege ca trebuie sa eviti o masina sa nu o busesti tragind de volan dreapta.?Spuneti-mi si mie unde daca e asa.O sa merg pina in pinzele albe pentru ca nu am gresit cu nimic si ni se pun in circa toate lucrurile pentru ca in Romania se poate.o sa incerc toate lucrurile posibile si imposibile pentru a ni se face dreptate.Nevinovati,cu daune totale la masina pt. care mai avem de plata inca 6 ani(am facut un credit de nevoi personale pt. a cumpara masina),eu cu un hematom la genunchi pe care nu il pot opera pt. ca apar complicatii,sotul cu carnetul luat pentru 3 luni pt. nu stiu ce(ca nu avem nici un proces verbal pe care sa-l contestam) tragem si de asigurari care nu ne-a dat decit 1/4 din suma despagubirilor-pt. ca in anexa 2 politaiul a scris culpa comuna)am picat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit .Cred ca singura noastra vina e ca accidentul s-a petrecut in orasul celuilalt conducator auto care este si avocat acolo iar sotia judecatoare.Dati-mi un sfat ce pot face.orice e posibil ca sa ne facem dreptate.Multumesc anticipat
salutare,ce pot sa spun e ca in urma unui accident de circulatie in care NU AM FOST VINOVATI(mergeam regulamentar dar o masina din fata noastra a intors brusc pe linia continua fara sa se asigure,fara sa incetineasca,iar sotul pentru al evita a tras de volan stinga ,intrind pe cealalta banda de mers, reusind sa nu intre direct in el ci doar in aripa din fata a acestuia)sotul s-a ales cu carnetul luat pe 3 luni fara a i se face un proces verbal (pentru ca la noi au existat si victime-eu si copilul care din fericire nu am avut nevoie decat de 5,6 zile de ingrijiri medicale si cazul penal nu a putut fi continuat) pe care cu siguranta l-am contesta, iar celuilant sofer i s-a dat carnetul.Am mai multe intrebari:
ieri am primit sentinta de la parchet cu NUP impotriva celuilalt conducator auto,iar astazi cind sotul a mers sa ridice carnetul de conducere i s-a spus ca il are suspendat pe 3 luni desi noi nu am primit nici un proces verbal pe care sa-l contestam.intrebarea este daca acest lucru este legal si ce trebuie sa facem in acest sens.
Trebuie sa precizez ca celalalt conducator auto este avocat in oraselul unde s-a petrecut accidentul si sta pe aceeasi strada cu politia, iar sotia este judecatoare.ce putem face in aceasta situatie.
o alta intrebare ar fi daca trebuie sa primim acel proces verbal ,daca il putem contesta si in cit timp
Astept raspuns.Multumesc anticipat
Răspuns la discuția despagubiri asigurare auto
multumesc pentru raspuns.anexa 2 si nu PV pentru ca au existat victime(eu un hematom la genunchi care a necesitat 5,6 zile de ingrijiri medicale ,sotul cu o contuzie la coasta cu 3,4 zile de ingrijiri medicale si copilul care nu a avut decit niste vinatai si speriat).
Salutare.am si eu o citeva intrebari legate de incasarea unei asigurari in urma unui accident auto.Am fost implicata intr-un accident auto.Sotul sofer,iar eu cu copilul pasageri auto.mergeam regulamentar cu masina,in fata noastra o alta masina rula in acelasi sens cu noi,iar la un moment dat aceea masina a intors brusc schimbandu-si directia de mers,taindu-ne fata si linia continua unde depasirea era interzisa.sotul meu a tras de volan stinga incercind sa-l evite dar a lovit celalat autoturism in roata din fata stinga.Noi am avut daune totale la masina,celelalt conducator auto ne-a dat asigurarea lui.dosarul de daune a fost trimis la asigurator,iar inspectorul de daune caruia ii fusese atribuit dosarul nostru a spus ca suma totala a despagubirilor se ridica la 185mil iar daca v-a primi anexa 2 cum trebuie vom primi aceasta suma, desi cei de la service au calculat pagubele la 260 mil.
ulterior cind am cerut de la asigurari anexa 2 care a sosit intr-un tirziu de la politie la asigurator acolo scria culpa comuna ,iar cei de la asigurari ne-a comunicat ca nu vom primi decat 50 mil. lei.(Precizez ca intre timp dosarul nostru de la sigurari a ajuns la un alt inspector de daune care ne-a comunicat ca doar 100 mil. lei era suma totala a despagubirilor de la ei si nu 185 mil cum ne-a spus primul inspector iar fiind culpa comuna nu primim decat 50 mil.
am citeva intrebari:se poate aschimba asa acest lucru referitor la suma despagubirilor?Ma intreb ce s-ar fi intimplat daca ar fi ajuns la al treilea inspector:ar fi spus si mai mica suma?
daca nu sumtem de acord deloc cu acea anexa 2 pentru ca nu a fost vina noastra(i s-a reprosat sotului de catre agentul de politie ca de ce a tras de volan stinga si nu dreapta?)asta a insemnat pentru el ca sotul ar fi vrut sa-l depaseasca pe celalalt de accea am ajuns noi pe sensul opus de mers.asta a fost viziunea lui,dar noi nu am vrut decit sa evitam impactul tragind de volan stinga.
ce putem face pentru a contesta acea anexa 2 care oficial nu a ajuns la noi(precizez ca ne-a fost trimisa pe mail de catre asigurator)pentru ca nu stiam care a fost culpa sotului meu.
am discutat si cu seful politie rutiere din aceea localitate si ne-a spus ca firma de asigurari este obligata sa ne despagubeasca 100% desi a fost culpa comuna.
care este adevarul?
ce putem face mai departe pentru a ne recupare suma respectiva?