avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate vebso2005

Activitate vebso2005

Daca esti persoana care nu realizeaza venituri si platesti asigurari de sanatate in acest context si vinzi apartamentul, se considera ca ai realizat venit si trebuie sa platesti suplimentar la cass sau platesti impozitul catre stat si atat ?
Răspuns la discuția Recuperare TAXA AUTO
Binenteles ca urmaresc recuperarea comisionului intrucat nu s-a derulat nimic de cand am platit acest comision. In plus a mai aparut si legea care-ti permite recuperarea taxei fara proces. As fi avantajat cu pastrarea avocatului daca as recupera toti banii odata.
Răspuns la discuția Recuperare TAXA AUTO
IN 2010
se poate recupera taxa auto fara proces. ce avantaj sau dezavantaj implica faptul ca am apucat sa angajez un avocat ?
pot recupera taxa intr-o singura etapa ? pot sa mai reziliez contractul cu avocatul daca tot am platit o suma de bani si nu castig nimic in plus ? ce sa fac sa recuperez tot si in timp scurt dar si cu cheltuieli minime ?

[ editat- nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
1) cum se poate retrage un asociat din srl ? - acte necesare
2) cat dureaza ?
3) se poate face cu inlocuirea lui cu un alt asociat , concomitent ?
4) care este cea mai rapida si convenabila varianta de schimb de actionari si ce presupune ea ca si acte ?
In ultimii 4-5 ani nu am platit asigurararea de sanatate deoarece nu am fost angajat decat sporadic, si nu am avut nici-un venit. Incepand cu data de 01.07.2011 incasez o chirie de 400 euro cu contract de inchiriere la finante unde platesc trimestrial impozit. In contextul actual nu se intrevad posibilitati de angajare iar eu doresc sa platesc asigurarile de sanatate ca sa pot beneficia de asistenta medicala ca toata lumea. Cum pot plati si unde pot plati si in ce conditii pot platii aceasta asigurare? Trebuie sa achit din urma pentru a beneficia de asistenta medicala imediat ? Se desfiinteaza casele de sanatate judetene si toata lumea va plati la privat? Sau functioneaza in paralel si trebuie platite amandoua obligatoriu sau cea privata iti confera ceva in plus si se plateste benevol? Cum procedez acum la inceput de an sa intru in legalitate pentru a beneficia de aceasta minima asistenta medicala, tinand cont si de faptul ca acum am venitul din inchiriere de 6 luni ?
offffffff. Nu poate omul sa stea linistit deloc. Am primit un alt raspuns "autorizat" se pare prin care am fost instiintat ca am obligatia de a plati 5,5% din chirie la casa de asigurari de sanatate pt acest venit pt ca oricum se sesizeaza ei atunci cand depun declaratia 200 despre care spuneati si dvs (ar exista o rubrica in ac declaratie). Dupa ultimile reglementari ale codului fiscal as avea aceasta obligatie(5,5% la cass). Dvs ce stiti despre acest lucru ?
Va multumesc. Mi-ati fost de un real folos. M-am edificat vis-a-vis de aceasta problema care nu-mi dadea pace de cca 2 saptamani si la care nu am reusit sa gasesc un raspuns complet si completent decat cu ajutorul dvs.
MUltumesc foarte mult pentru consultatie.ma iertati ca insist dar maine trebuie semnat contractul si vreau sa stiu exact.Eu auzisem ca pt. orice venit trebuie platit la casa de pensii,la sanatate, etc daca nu ai venituri salariale. Inseamna ca nu-i adevarat si ca nu ma trezesc mai tarziu cu datorii la sta de genul C.A.S., C.A.S.S. sau altele. Adevarul e ca si mie mi se parea o tampenie sa platesc la pensii , sau la somaj, sau la sanatate daca vechimea nu-mi merge, daca nu beneficiez de asistenta medicala si nici nu voi primi somaj,nu ?
Ma intereseaza sa stiu daca inafara de impozit la circa financiara mai am de platit vreo taxa in alta parte cum ar fi sanatate, pensii, somaj, etc, in conditiile in care nu am nici un venit din alta parte inafara de aceasta chirie? Daca ,da spuneti-mi exact unde am de platit si la cat se ridica aceasta taxa procentual. Se rezolva aceasta problema daca ma angajez cu minim pe economie la o firma chiar daca chiria este mai mare ca salariul ? Mentionez ca am inchiriat la o firma cu contract la circa financiara si ca momentat n-am alta sursa de venit, nici declarat nici nedeclarat.Din aceasta chirie traiesc.