avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS la vanzare apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS la vanzare apartament

Daca esti persoana care nu realizeaza venituri si platesti asigurari de sanatate in acest context si vinzi apartamentul, se considera ca ai realizat venit si trebuie sa platesti suplimentar la cass sau platesti impozitul catre stat si atat ?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:35, 24 Octombrie 2015
Se plateste atat CASS corespunzator venitului din vanzare cat si impozitul legal pe tranzactie (la Notar).
Conform CF asa cum a fost modificat prin OUG 125/2011 care reglementeaza raportul dintre venituri si cass, incepand cu 01-07-2012 ,pentru veniturile obtinute ca urmare a transferului dreptului de proprietate nu se datoreaza cass!
Vezi art 296^27 al.1lit.e cu trimitere la art. 78 CF care la :

(2) Venituri din alte surse sunt orice venituri identificate ca fiind impozabile, care nu se încadrează în categoriile prevăzute la art. 41 lit. a) - h), altele decât veniturile neimpozabile în conformitate cu prezentul titlu, precum şi cele enumerate prin normele metodologice elaborate în aplicarea prezentului articol.
Pe cale de consecinta TDP fiind inclus la art.41 lit.h este exclus in mod explicit de la plata cass.

Asa ca poti sa stai linistit abuzurile CNASS au fost eliminate in mod explicit , si urmeaza sa platesti doar impozitul prevazut la art. 77^1 CF

Oricum si pana la acea data prevederile legii sanatatii erau interpretate in mod fortat in acest sens ,deci atacabile in instanta .
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
robert1958, utilizator
Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venitul din vanzare imobil elenascurt elenascurt Am vandut o cabanita pentru care am platit 2% impozit si alte cheltuieli notariale.Intrebarea este daca va trebui sa mai platesc si ASS. Multumesc! (vezi toată discuția)
Art.77^1 cod fiscal , a fi sau a nu fi impozit pe venit. robert1958 robert1958 In opinia mea impozitul prevazut la art.77^1 Cod Fiscal , nu este impozit pe venit ci un impozit care doar se raporteaza prin cateva metode de calcul la ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate dianam1962 dianam1962 In 2013 am vandut 2 imobile,pentru care am platit la notariat impozit. Nu sant salariata,nu am firma,platesc lunar 50 lei pentru sanatate si 250 pentru ... (vezi toată discuția)