avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venitul din vanzare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venitul din vanzare imobil

Am vandut o cabanita pentru care am platit 2% impozit si alte cheltuieli notariale.Intrebarea este daca va trebui sa mai platesc si ASS.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 11:51, 30 Noiembrie 2015
Ce "alte cheltuieli notariale" ati mai platit?

In principiu nu trebuie sa platiti CASS pentru vanzarea cabanitei (daca nu ati facut din asta un obicei).
Niciodata nu a existat o prevedere legala clara, conform normelor de tehnica legislativa , care sa includa transferul dreptului de proprietate in categoria veniturilor pentru supuse cass.
Doar mintea bolnava a celor de la CNASS a interpretat o prevedere "romaneasca" a art.257al.1 lit.f din L95/2006 si anume " si altor venituri supuse impozitului pe venit " unde dupa capul lor s-ar fi incadrat si TDP.
Din 2012 ,prin OUG 125/2012 se iau jucariile din ograda CNASS si se plaseaza in curtea ANAF unde la art 296^27 al.1 se reglementeaza clar veniturile celor fara CIM supuse cass.
Prin OUG 88/2013 art.257este "amputat" si adus la o forma coerenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la vanzare apartament vebso2005 vebso2005 Daca esti persoana care nu realizeaza venituri si platesti asigurari de sanatate in acest context si vinzi apartamentul, se considera ca ai realizat venit si ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din vanzare imobil Dobrescunicolae Dobrescunicolae Deoarece fiica mea munceste si locueste Spania merg anual de1-2 ori la ea pe perioade de 1-2 luni. Am vrut la un moment dat sa solicit un card european de ... (vezi toată discuția)