avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate anonimiu

Activitate anonimiu

Va propun urmatoarea speta: sotia inainte de casatorie cumpara o casa veche pe numele ei.Dupa un an se casatoreste si sotul face 2 credite pe numele lui pe care le achita impreuna cu sotia.Casa se renoveaza complet cu banii din credite.Manopera cu renovarea a fost facuta de mine (sotul).in totalitate Tot din cele 2 credite se cumpara un automobil.Va rog sa-mi spuneti daca eu (sotul) am dreptul la 50% din casa in caz de divort si la masina intrucat sotia nu are carnet de conducere si nu are ce face cu ea?
Sa vanda imobilul altei persoane? daca el nu e de acord?
Buna ziua, Multumesc ca existati! Am o intrebare pt dvs.
O prietena care e in situatia urmatoare:a divortat de curand.Are o minora in intretinere pt care primeste pensie alimentara.Partajul inca nu l-a facut.Bunuri comune o casa cumparata in timpul casatoriei si o masina .Fostul sot a facut 2 credite nevoi personale pe numele lui,ea semnand doar pt unul din ele De vreo 2 ani el nu a mai platit creditele la banci.Bancile pot lua casa daca nu e ipotecata? daca creditele nu sunt pe numele ei pot scoate casa la licitatie chiar daca 50% din ea e a sotiei? Ce sa faca prietena mea ca sa fie sigura ca nu va fi scoasa casa la licitatie.El nu vrea sa achite creditele ca s-a certat cu banca pt niste comisioane care nu i-au convenit fostului sot.
multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
1/8 sau 1/4 ca nu inteleg?
Discuție succesiune
Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un apartament si o casa, ea nimic.Dupa casatorie mama mea imi face contract de intretinere pt apartamentul ei pe numele meu , sotia da declaratie ca nu e de acord s-o intretina.Am aflat ( cam tarziu) ca in caz ca eu mor inaintea sotiei, averea mea nu va reveni in intregime copilului meu ,1/4 va fi al sotului supravietuitor chiar daca bunurile au fost proprii.ale mele.
-Intrebari: apartamentul mamei mele se considera bun comun sau propriu?
-Daca fac testament copilului meu pt toate imobilele,in care sotia declara ca nu contesta testamentul e ok la succesiune sau nu? adica poate sa-l atace si sa castige?
-Cum se stabileste 1/2 din rezerva succesorala.Cum si cine face evaluarea in lei a 1/2 din averea mea?
-Inafara de divort ar mai fi vreo varianta ca bunurile mele sa ramana doar copilului meu?
- Are vreo relevanta ca ea trimite lunar 100 euro din salariu ,copilului din prima casatorie? Multumesc celor care imi vor raspunde.
multumesc!
pe permisul de conducere actual nu e trecuta nicio adresa ( E din 2009 )mai trebuie schimbat in cazul acesta?
si trebuie schimbate toate cele insirate mai sus de mine?
Daca am schimbat domiciliul de la oras la sat acelasi judet ce trebuie sa mai schimb inafara de CI? talonul masinii,certificatul de inmatriculare, permisul auto? multumesc pt ajutor
Răspuns la discuția dreptul sotului supravietuitor
multumesc pt precizare: nu am mai folosit optiunea " mesaj privat" dar pe viitor asa am sa fac.