Buna seara, problema mea este urmatoarea: acum circa 2 luni am observat ca masca de rigips, cu care am ascuns tevile de scurgere din baia vecinului de sus, este uda, si chiar picura apa din ea. Apartamentul de deasupra este data in chirie, proprietara locuind intr-un alt cartier al orasului. Cumva am dat de ea, am vorbit, si peste cateva zile - o saptamana cica a venit cineva si a facut ceva in baie. (Sigur nu stiu, pt ca in timpul zilei sunt la servici, doar sotia mea este acasa cu cei 2 copii mici, si ea mi-a spus ca a auzit zgomote din baie). Problema nu s-a rezolvat, masca era tot uda si picura apa din ea. Intre timp aflu de la vecini ca proritara s-a inteles cu administratoarea, ca sa aduca ea instalator si sa rezolve problema. Instalator care a fost o data, cica a desfundat sifonul, dar problema persista. Intrebarea mea suna asa: in cazul meu, cand tevile de scurgere ale vecinului de sus trec prin podeaua lui / tavanul meu si se conecteaza la coloana de apa uzata in spatiul meu, cine este raspunzator pt ele / cine trebuie sa le intretina? vecinul de sus, sau eu? Multumesc.
Buna dimineata, as dori sa stiu cateva aspecte legate de actele mentionate in titlu. Act de donatie: ce trebuie sa contina ( de ex declaratii ale donatorilor) / in ce conditii este un act definitiv, irevocabil?
Act de partaj: se poate face in doi pasi? Adica: daca un apartament nou este intabulat pe unul dintre copiii, celalalt apartament se poate trece mai tarziu pe numele celuilalt copil prin act de partaj? (Vanzare cumparare este exclus pentru ca tatal nu este de acord). Bunurile dobindite in timpul casatoriei prin act de partaj sunt bunuri comune?
Multumesc.
Buna seara!
Situatia mea este urmatoare: parintii mei au fost proprietarii in egala masura a unui apartament de 4 camere. In 2006 a murit mama mea, iar la aproape 2 ani de la deces s-a facut succesiunea, in care tatal meu renunta la partea lui de mostenire, iar partea mamei revenea in egala masura mie si sorei mele. Dupa un timp am incercat sa vindem apartamentul, dar nu am reusit. Pana la urma am schimbat apartamentul de 4 camere cu unul de 2 camere + diferenta. Sora mea este casatorita in strainatate, si neavand nevoie de spatiu de locuit, m-am mutat eu cu familia mea in apartamentul de 2 camere. Tatal meu avand niste bani economisiti, a completat suma de bani primita ca diferenta la schimbul de apartamente, si a cumparat tot un apartament de 2 camere, unde sta si la momentul actual. Fiind un schimb de apartamente, toti proprietarii apartamentului de 4 camere am devenit proprietarii apartamentului de 2 camere cu care s-a facut schimbul, + a sumei de bani primita ca diferenta. Notarul, care a facut actele la schimbul de apartamente, ne-a sfatuit ca mai tarziu sa facem un act de donatie in care ceilalti 2 prorietari (tatal meu si sora mea) sa imi doneze partea lor detinuta din apartament, iar apartamentul cumparat de tatal meu sa fie trecut pe numele sorei mele, cu conditia ca tatal meu sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Luna viitoare vom face si acest ultim pas, dar eu intre timp m-am interesat, si am aflat ca in viitor pot avea probleme cu acest act de donatie. Ce ma sfatuiti, cum sa intru definitiv in posesia apartamentului, fara ca in viitor sa am probleme cu posesia lui? Inca o intrebare: mostenirile (in cazul meu apartamentul) pot fi trecute si pe numele sotiei/sotului, sau legea nu permite acest lucru? Multumesc