Buna seara, problema mea este urmatoarea: acum circa 2 luni am observat ca masca de rigips, cu care am ascuns tevile de scurgere din baia vecinului de sus, este uda, si chiar picura apa din ea. Apartamentul de deasupra este data in chirie, proprietara locuind intr-un alt cartier al orasului. Cumva am dat de ea, am vorbit, si peste cateva zile - o saptamana cica a venit cineva si a facut ceva in baie. (Sigur nu stiu, pt ca in timpul zilei sunt la servici, doar sotia mea este acasa cu cei 2 copii mici, si ea mi-a spus ca a auzit zgomote din baie). Problema nu s-a rezolvat, masca era tot uda si picura apa din ea. Intre timp aflu de la vecini ca proritara s-a inteles cu administratoarea, ca sa aduca ea instalator si sa rezolve problema. Instalator care a fost o data, cica a desfundat sifonul, dar problema persista. Intrebarea mea suna asa: in cazul meu, cand tevile de scurgere ale vecinului de sus trec prin podeaua lui / tavanul meu si se conecteaza la coloana de apa uzata in spatiul meu, cine este raspunzator pt ele / cine trebuie sa le intretina? vecinul de sus, sau eu? Multumesc.
Ambii proprietari trebuie sa colaboreze pentru rezolvarea problemei. Dar vecinul de deasupra este, de cele mai multe ori, cel ce poate repara din baia lui fara sa afecteze pe cel de sub el. De cele mai multe ori este sifonul fisurat. Un meserias inlocuieste sifonul din casa vecinului de sus, izoleaza bine pe langa acesta si problema s-a rezolvat.
Tevile ce trec prin apartamentul dumneavoastra sunt sub supravegherea permanenta a dumneavoastra. Vecinul de sus nu are cum sa le vada si sa le intretina. De fapt intretinerea acestora nu inseamna decat stergerea lor din cand in cand si eventual vopsirea lor, lucruri pe care vecinul de deasupra nu ar putea sa le faca chiar daca ar vrea.
Problema cu care va confruntati se poate solutiona fie amiabil prin interesul personal al proprietarului la nivelul proprietatii caruia a aparut defectiunea ,fie prin implicarea eventual a administratorului imobilului
Eventual puteti incheia asigurare facultativa a locuintei,caz in care daca se repeta evenimentul puteti sesiza oficial asiguratorul care va intocmi dosar de dauna,va achita c/v prejudiciu pe care ulterior il va recupera direct de la partea vinovata