avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de deasupra ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de deasupra ma inunda

Salutare,

Am o problema cu vecinii de deasupra. Eu locuiesc la etajul 2 al unui imobil cu 4 etaje si constant tavanul din baia mea se uda. Acest lucru se intampla de ani de zile, de cand locuiau parintii mei acolo. Am incercat amiabil, ne-am certat, am incercat si cu administratora (nu-si da interesul), pana la urma am ajuns la primarie unde am facut o sesizare. Doamnele de acolo mi-au spus sa inchei un proces verbal de constatare si sa semnam toti 4 (cei 3 vecini si administratora). Asa ca am demontat ghena din baie, am constatat de unde este problema (pe coloana generala de scurgere, in dreptul vecinului de la 3 este o spartura iar cand cel de la 4 foloseste apa se scurge pe coloana pana ajunge la mine pe tavan) si am facut un PV de constatare. In acel moment vecinii de la 3 au spus ca nu vor sa repare, ca ei nu demonteaza ghena pentru "un strop de apa". Am revenit la primarie unde m-au invatat sa mai fac un PV in care sa specific problema si sa dau termen de rezolvare - asta pentru ca nu au vrut sa schimbam coloana. Zis si facut. Le-am dat timp 30 zile calendaristice. Ei au zis ca au reparat - nu am putut verifica, dupa care am mai facut un PV in care am specificat ca s-a rezolvat problema.
Dupa vreo 3 saptamani de stat cu tavan uscat si reparat, problema a reaparut. Nimeni nu mai ia nicio masura! #-o Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:10, 23 Iulie 2015
Se poate inlocui coloana cu pricina lucrandu-se din apartamentul dv. si al celui de la et 4, daca acesta ar fi de acord.
De fapt oricare proprietar trebuie sa permita interventia pe coloanele verticale din apartamentul lui, dar acum nu mai stam sa discutam cazul particular al vecinului de la et 3.
Deci, impreuna cu administratorul, care trebuie sa plateasca lucrarea, fiind o reparatie pe proprietatea comuna, gasiti un instalator bun, eventual o firma, care va taia teava intre dv. si cel de la et.4, cu putin efort meserias se va face loc pentru noua bucata de coloana la care va veti racorda dv. si cel de la 4.
Cel de la 3 o sa ramana cu buza umflata, fara apa, si atunci o sa fie nevoit sa-si sparga ghena tevilor ca sa se racordeze, de data aceasta pe cheltuiala proprie.

Atentie! Instalatorul care v-ar face o asemenea lucrare trebuie sa fie meserias, meserias, iar spatiul pentru tevi suficient de larg incat sa permita o teava noua pe langa cele deja existente in dreptul et.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)