Sunt o candidata la acest examen din mai 2015 si avand in vedere multiplele schimbari care le-a a avut as dori daca se poate sa ne unim fortele sa vedem ce facem cu aceste subiecte si sa reusim sa luam examenul..mai multe detalii pe forum si la tel 0733.834.585 Simona...
Haideti sa rezolvam mai multe persoane subiectele la drept si sa le impartimin mai multe grupe..si apoi facem schimb intre noi ....
ar fi trebuit sa ridice problema asta in fata instantei ca sa se poata confemna in incheierea de sedinta ca va opuneti sau nu .
Nu ar fi trebuit sa depune marturie daca nu s-a pus in dicutie aprobarea martorului avand in vedere ca este ruda. Faceti dovada ca martorul si parata sunt rude si declaratia poate fi anulata.
Art. 189
(1)Nu pot fi ascultaţi ca martori:
1. rudele şi afinii pînă la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii şi cei declaraţi de lege incapabili de a mărturisi;
4.cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă;
(2)Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1 şi 2.
Deci daca partile cad de acord, martorul poate depune marturie. Aceste acorduri se dau de obicei cand si reclamanta are un martor tot cu dgrad de rudenie, sau cand nu are nimic de ascuns.
Pot trage la raspundere pe cineva care a facut contract un contract de vanzare-cumparare cu renta viagera, si nu isi respecta conditia de proprietar? Adica, noi vecinii de la bloc vrem sa facem unele investitii (termoizolarea, termopane pe scara) iar o persoana din bloc nu vrea sa participe cu bani, deoarece in urma contractului incheiat ei ii revine posesia, iar dreptul de proprietate le revenine celorlalti si prin urmare sa vb cu acele persoane sa suporte investitiile. Logic, ca nimeni nu vrea sa faca asta. intrebarea este, putem sa-i tragem la raspundere sau sa se anuleze contractul pe aceasta tema, ca ei nu isi respecta conditiia de proprietari?
In contract nu are nici o clauza trecuta, decat a semnat ca a primit 50.000 euro pe apartament si atat. Nici banii nu i-a primit, si nici alte clauze nu are trecute in contract.
m-am folosit de acesta lege cat am putut eu de bine, dar banca imi zice ca nu au cum sa ma stearga din BC chiar daca este o eroare si pur si simplu trebuie sa astept sa treaca cei 4 ani conform legii
Buna ziua.
Intai sa va explic speta, dupa care ajungem si la solutiile ei .
In 2004 sotul meu si-a ahizitionat dintr-un magazin, electrocasnice ramanand sa plateasca lunar ratele la banca. In 2010 a inchis acel credit, stiind ca nu au fost probleme. Dupa ce ne-am casatort in 2011, am incercat sa facem un imprumut la banca, care ne-a fost respins pe motiv ca suntem in biroul de credite. Dupa cateva solicitari atat la Biroul de credite cat si la banca respectiva, am aflat ca a fost notificat cu suma de 3,46 lei, notificare care nu a ajuns niciodata la destinatie. Eu stiu ca minimul sumei cu care poti fi bagat in baza de date a Biroului de credite este de 15 euro sau 50 lei . Atat timp cat ell nu a primit notificare, eu zic ca este si vina bancii ca am ajuns in biroul de credite si am incercat sa ajungem la un acord cu banca, dupa cum ne-a sfatuit si BC ( biroul de credite). Acordul consta intr-o adresa de la banca catre BC ca sunt de acord sa ne stearga din baza de date caci suntem acolo dintr-o eroare. Bineinteles ca nu am cazut de acord cu banca. Ironia este, ca desi eu nu am facut nici un imprumut si nici nu am datorii nu pot cere nici macar sume mici de bani de la banci caci ne-am casatorit si ii port numele. Nu mai am idee ce sa fac si nici nu stiu la cine sa mai apelez. Aveti vre-un sfat pt mine?
Multumesc celor care raspund !
Legii 298/2008 ofera dreptul de a inregistra convorbirile si sms-urile, doar operatorilor de telefonie fixa si mobila. Cei de la cal-center, isi inregistreaza convorbirile ( de cele mai multe ori fara acordul nostru ) pentru a putea verifica comenzile. Daca prin telefon ati cerut altceva si prin posta ati primit altceva, eu zic sa faceti o reclamatie la ei ( in care sa le oferiti toate datele posilibile : ziua convorbirii, despre ce era vb etc ) si sa asteptati 30 zile pt raspuns . Sa nu uitati sa solicitati si convorbirea.
Dar...retrnati-l in 10 zile, si patrati o copie dupa fiecare document care a insotit marfa.
eu as recomanda un avocat din bucuresti care are mai multe puncte de lucru in tara. Adevarul este ca se poate scoate orice act de catre avocat, dar cu s-a mai spus ori procura speciala ori imputernicirea av . Daca mai este de actualitate subiectul ma puteti contact pe un mail sa va dau nr. avocatului