avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu renta viagera

Pot trage la raspundere pe cineva care a facut contract un contract de vanzare-cumparare cu renta viagera, si nu isi respecta conditia de proprietar? Adica, noi vecinii de la bloc vrem sa facem unele investitii (termoizolarea, termopane pe scara) iar o persoana din bloc nu vrea sa participe cu bani, deoarece in urma contractului incheiat ei ii revine posesia, iar dreptul de proprietate le revenine celorlalti si prin urmare sa vb cu acele persoane sa suporte investitiile. Logic, ca nimeni nu vrea sa faca asta. intrebarea este, putem sa-i tragem la raspundere sau sa se anuleze contractul pe aceasta tema, ca ei nu isi respecta conditiia de proprietari?
In contract nu are nici o clauza trecuta, decat a semnat ca a primit 50.000 euro pe apartament si atat. Nici banii nu i-a primit, si nici alte clauze nu are trecute in contract.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:20, 26 Iunie 2013
Persoana care trebuie sa plateasca aceste cheltuieli este proprietarul, adica noul cumparator.
Nu poate fi anulat contractul de vanzare, pe acest motiv.
Nu cred nici ca il puteti obliga sa faca termoizolarea apartamentului.
Singurele cheltuieli la care poate fi obligat sunt cele de intretinere a spatiilor comune. Aceste cheltuieli se impart intre locatari si ii notificati ca trebuie sa le plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva dreptului de uzufruct viager PasatGeorge PasatGeorge Bună ziua. Vă supun atenției următoarea speță: În anul 2008 am încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care am devenit proprietar asupra ... (vezi toată discuția)
Alta alternativa decat ingrijire batrani sau renta viagera pentru mostenire casa. gm_ignat gm_ignat Situatia e un pic complicata. Este vorba de doua persoane (sot si sotie) care nu au nici un fel de mostenitor. Din pacate, traiesc dintr-o singura pensie (a ... (vezi toată discuția)