avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate scaparicishine

Activitate scaparicishine

Buna ziua!
Doresc sa va intreb cum sunt legile in italia?
O cunostinta a fugit de carabinieri. acum este sub arest iar carabinierul a primit 20 de zile de spitalizare.
Cum se procedeaza in italia in situatii de acest fel?
Răspuns la discuția infractiune?
El locuieste impreuna cu actuala sotie dar nu sia facut mutatia.masina e trecuta pe apartamentul sotiei si ea trebuie sa plateasca impozit pentru masina.
Discuție infractiune?
Buna ziua.daca sotii sunt divortati de 10 ani,sotul a fost evacuat din apartament si a semnat ca nu are pretenti la apartament mai are voie sa treaca masina lui pe apartament fara a instinta sotia?
buna ziua!as dori sa stiu daca un minor de 17 ani poate trece frontiera si ce acte sunt neccesare,si daca se poate trece frontiera fara semnatura parintilor in ziua in care minorul a implinit 18 ani.
Răspuns la discuția furt
eu stiam ca politia actioneaza rapid pentru recuperarea prejudiciului.iar din moment ce am lasat amprente eu sunt primul suspect.dar nu am fost sunat si nici nu am primit citatie.
Discuție furt
am furat dintrun apartament la sfarsitul verii.am lasat si amprente dar inca nu m-au chemat la politie.este posibil ca proprietarul sa nu fi depus plangere sau politia lucreaza incet?
il am la mana cu 2 lucruri foarte grave
Discuție citatie ciudata
am primit o hartie pe care scrie astfel:
ministerul internelor si reforme administrative
inspectoratul politiei cand dosarul nr .. din data de.. catre (datele personale ale mele)
va facem cunoscut ca sunteti invitat sa va prezentati in ziua x la sectia de politie y
agent sef principal
eu stiu ca daca as fi inculpat si ar fi un dosar pe numele meu ar trebui sa precizeze calitatea
ar putea fi vorba despre o infractiune?
am nevoie de avocat?
In fapt,parata,a sesizat Politia de Proximitate,in legatura cu faptul ca eu am apelato in repetate randuri,pe numarul dansei de telefon mobil,aducandu-i grave amenintari,si provocandu-i o stare de temere,motiv pentru care,la data de 06.07.2011,am fost cautat de doi politisti la domiciliu,unde mi sa comunicat ca trebuie sa ma prezint pe data de 07.07.2011 la sectia de politie,pentru a discuta.Politistii nu au vrut sa imi spuna despre ce este vorba,au spus doar ca am o reclamatie,ceea ce m-a speriat foarte tare,stiind mai ales ca nu am comis vre-o fapta impotriva legii,si nestiind exact ce consecinte poate atrage o reclamatie.
A doua zi,m-am prezentat la politie,cu avocat angajat,deoarece nebanuind macar despre ce poate fi vorba,si mai ales pentru ca politistii erau foarte agitati,am vazut necesara prezenta obligatorie a unui aparator. La politie mi-a adus la cunostiinta ca vecina din cealalta scara de bloc,Mariana Moldovan,mi-a facut o reclamatie verbala,invocand faptul ca trecand pe langa balconul acesteia,m-am uitat urat si insistent la dansa,fapt care ia dat de banuit ca eu o sun si o amenintcu moartea,si cu savarsirea de infractiuni grave,neavand nici o alta proba pentru a-si sustine afirmatiile. Am sunat la 222,iar politistul a auzit robotul care a spus ce numar de telefon am,si a zis ca nu de pe numarul meu sa sunat.Pot sa demostrez cu martori ca nu mi-am schimbat numarul de telefon,de apropae un an. Dupa ce am plecat de la politie,unde am semnat un proces verbal de incheiere a conflictului,am mers sa vorbesc cu familia vecinei,le-am aratat numarul meu,si i-am intrebat ca de ce nu au venit sa discute cu mine prima data,nu sa mearga direct la politie,deaorece,puteam sa clarificam problema,fara politie si bani pierduti.Parata a spus ca o si urmaresc,dupa care am aflat ca ea nici nu iasa afara din casa,ca e bolnava.De altfel,fara sa detina nici un fel de dovada,a luat legatura cu mama pritenei mele,spunandu-i sa nu o mai lase cu mine ,deoarece sunt nebun si criminal,si ca sunt psihopat,iar acum nu o mai lasa sa iasa cu mine.Dupa discutia avuta cu mama prietenei mele,am aflat ca parata a mintit si faptul ca eu am facut inchisoare,ceea ce nu e adevarat,si ca sunt deosebit de periculos,fapt pentru care ii recomnada sa nu isi mai lase fica cu mine in oras.Mama fetei,acum se teme de mine,si se simte in pericol,astfel rugandu-ma sa o asigur eu fiind dupa spusele paratei,un psihopat.
ot atunci am aflat ca parata ma spiona zilnic,aducandu-i la cunostiinta mamei prietenei mele,tot ce fac,mintind ca am intrat cu fica dansei la mine in scara in repetate randuri.Faptul ca ma spiona,mi-a incalcat dreptul la intimitate,si la viata privata. Mentionez,ca nu am vazuto pe parata de cativa ani de zile,nu am interactionat niciodata cu ea sau cu familia ei,si nu avem nici un fel de legaturi.Nici macar nu mai stiam de existenta ei,cand mi-a fost adus la cunostiinta numele acesteia,deoarece nu stau in vecinatate la povesti,si nu prea stau nici la domicliu,fiind mai mult sunt plecat.Parata refuzat orice discutie amiabil,fapt pentru care am decis sa o chem in fata instantei pentru a raspunde pentru faptele sale,si sa repare prjudiciul moral cauzat
Daca este necesar vecinii pot sa depuna marturie ca niciodata nu am avut abateri de la normele de convietuire sociala,si ne respectam reciproc la cel mai inalt nivel. Pe baza minciunilor oferita de catre parata,mama pritenei mele ii interzice fetei sa aiba orice fel de legatura cu mine,si nu o lasa sa iasa afara,deoarece spune ca as putea sa o prind si sa o omor,sau sa o rapesc si sa o duc in italia sa se prostitueze. Consider ca prejudiciul moral cauzat,este foarte mare,aducandu-mi o atingere a integritati morale si sociale,a imaginii,a statului,pe langa toate acestea adaugand-se stresul provocat de politie. In drept imi intemeiez cererea in baza articolului 998-999 cod civil,soclicit acordarea de despagubiri morale,in cuantum de 5300 lei,compusa din 1:5000 lei daune morale,2:300 lei onorariu avocat,deoarece am fost pus intr-o stare de stres,am fost calomniat prin fapta sa,mi sa adus o deformare a imagnii,fara a avea nici un indiciu ca eu as fi sunat,decat faptul ca m-am uitat la ea,ceea ce nu cred ca incalca normele de convietuire sociala.la toate acestea adaugandu-se si faptul ca ma spionat.

Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

Anexez:1-copia dupa chitanta de la doamna avocat
2-copie dupa contractul de la doamna avocat
3-copie dupa invitatia la politie

ce sans e am sa castig?
am si un martor
Răspuns la discuția taxa de timbru
nu lucrez nicaieri
pe citatie scrie ca se va plati taxa judiciara de 429 lei
multumesc mult pentru lamuriri
Răspuns la discuția taxa de timbru
o vecina care ma spiona,ii spunea mamei prietenei mele tot ce fac.pe langa asta,a mintit ca o sun cu numar ascuns,ca am facut inchisoare,ca sunt psihopat,criminal,si ca o urmaresc.dar ea nici macar nu iasa din casa.

astfel,mi-a fcut reclamatie si la politie,spunand ca ma uit urat la ea,si ca ii provoc o stare de temere,banuin ca eu sunt acvea persoana care o suna cu numar ascun

am pltit 300 lei la vocat,sa ma insoteasca la politie,unde sa incehiat prces verbal de incheiere a conflictului

am cerut 5000 lei daune,dar nu am de unde sa platesc taxa de timbru429 lei
eu cred ca in cazul de fata sunt scutit de taxa de timbru