avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate razerul

Activitate razerul

In localitate au *sa-i spunem terminat lucrarile de instalare a coloanelor de gaz, urmand racordarea persoanelor casnice*. In unele zone, coloanele au fost instalate doar pe o parte strazii, urmand ca pentru cei care au case pe cealalta parte, se se faca subtraversarea pe sub strada si racordarea in sine. Costurile acxestei operatiuni sunt serioase ridicandu-se la circa 7 000 lei, impuse clientilor casnici, reprezentand :costuri avize si autorizartii, costuri proprii ale oiperatoruluiu, componenta a tarifului de racordare, costuri efective (standard de executare a racoirdarii, cvost unitar pentryu fiercare metru de racord, costuri ocazionale), vostyuri executare lucrariu de refacere trotuare, asfaltare, carosabil, costuri executare si montare echipamente, costuri de urmarire a lucrarilor si receptie tehnica si punere in functiune, . Am incercat sa gasesc in *hatisul legislativ, ANRE, etc* care este baza legala a impunerii acestor costuri in spatele consumatorului casnic - peste 7 000 lei, dar, exte complicat de descusut. Este cineva in tema cu acest *hatis ,legislativ* care sa lumineze aceasta situatie ?, Multumesc anticipat.
O greșeală de operare a plății unei obligații (achitată la timp), a dus la blocarea contului bancar, banca retininandu-mi comision de instituire, ulterior de încetare a blocării contului, fără a avea nici o vina, eu. Care este modalitatea legala de recuperare a valoarii comisioanelor in situația in care eu nu am nici o vina, aceasta aparține in totalitate platformei Ghiseul.ro.., am transmis dovada de achitare inclusiv băncii dar fără ca eu sa am vreo vină, comisioanele mi-au fost reținute mie, ba, chiar cand eram on străinătate lasandu-ma fără bani câteva zile.Mulțumesc anticipat pentru informație.
Multumesc pentru raspuns dar, cred ca plangerea pentru tulburare de posesie respectiv nerespectarea hotararii judecatoresti ar fi mai nimerita.
Buna ziua, in urma unui proces pe fond funciar, am castigat drepturile legale, persoana care a ocupat abuziv terenul pana atunci insa, refuza sa recunoasca sentinta si prin comportament vehement si amenintator declarand ca nu va recunoaste niciodata acea hotarare, comportamentul lui amenintator fiind aratat si la data cercetarilor de catre politie. Au urmat un proces pentru "nerespectarea hitararii judecatoresti", instanta clementa l-a amendat, a urmat un alt proces tot pengru aceiasi fapt insa rezuoltata cu cu clementa instantei si ... desi prin instanta al-a cp0ndamat la cateva luni inchisoare, curtea de apel a desfiinta hotararea aplicand amenda. Si la ora actuala, persoana respectiva ocupe abuziv terenul desi i-a fost pus in vedere prin fiecare decizie sa lase proprietarul sa intre iun drepturile legale. Intrebarea este, ce se poate face, o noua plangere la politie, parchet ... .Multumesc anticipat pentru o indrumare utila.
Buna ziua, multumesc pentru sfat, as fi dorit "o baza legala" concreta.
Buna ziua, in zona au inceput lucrari de reabilitare (reasfaltare) a strazii doar ca, din cele 3 guri de canal de captare a apei rezultate in urma ploilor, singura functionala 100 % - pe care o firma de constructii serioasa ar fi acoperit-o cu un capac, provizoriu pentru a o proteja -. fost efectiv umpluta de bucati de ciment rezultat din spargerea caminului si ulterior de asfaltul "raschetat", pana la nivelul strazii. Curatarea canalului de asfaltul raschetat de marimea "aproape a fainii" ar putea fi facuta doar de un "aspirator de covoare". In zona, ultimele ploi abundente au umplut curtile caselor din cauza celorlalte 2 guri de canal colmatate, cealalta nefacand fata la suvoiul de apa, curtile caselor au devenit adevarate lacuri chiar si cu "dejectii " rezultate din canalele de colectare ...". Cu dovezi "inregistrate foto", primaria `poate fi actionata in instanta pentru distrugerile provocate ulterior de ploi, distrugeri cauzate de "neglijenta dovedita prin astuparea gurii de canal", umplerera curtii de namol, nisip,afectarea fundatiilor, "nici un functionar" al primariei" nu s-a sinchisit sa supravegheze NIMIC, din aceste lucrari. Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Este o gluma NU ?. Trebuie sa stii ca in 1866 cand a fost adusa familia Hohenzollern in Principatele Unite, poporul nu exista ca enitate care poate fi intrebata si nici nu a fost intrebat, exista doar vointa marilor boieri care -si doreau pastrarea privilegiilor si au cautat un principe strain care sa le ofere aceasta. Abdicarea, legala sau nu din 1947, poate fi "anulata printro hotarare in instanta" insa pentru a schimba forma de guvernare, este o gluma sa apreciezi ca o judecatorie poate hotara aceasta doar "prin modificarea copnstitutiei se poate face. Si aici ... este o problema, astazi probabil 15 - 20 % ar vota pentru monarhie cu indulgenta. Daca analizezi cu sinceritate parerile si amintirile populatiei despre monarhie ai sa ramai surprins despre ele, marea majoritate au amintiri si pareri negative. Poate ca in 1990 romanii ar fi acceptat "orice, monarhie sau nu doar din "dorinta de a schimba regimul comunist" sa nu ne amagim, acum ... este prea tarziu.
Te-ai intrebat vreodata, de ce "Israielul", originea crestinatatii, "o monarhie religioasa" a adevenit astazi dupà "reanfiintare" o "REPUBLICA" ?????????.
Fara a apela la nostalgii sau critici in ambele sensuri, a gestului de abdicare a fostului rege, a actiunii comuniste de la acea data. Regele, avea optiunea refuzului si plecarii in exil situatie in care dupa decembrie 1989, reantors in tara (chiar si dupa ... (2, 3, ,4, 5 ani), si fara actiuni in instanta era "legal era regele Romaniei !!!. Existenta unei "eventuale intelegeri si despagubiri intre fostul rege si comunisti" privind despagubirea sunt aruncare in presa "alambicat" pentru a produce ori valva ori scoaterea din culpa a fostului rege sau culpabilizarea comunistilor din acea vreme. dar "niciodata date concrete care sa reflecte adevarul" or acestea sigur exista. In mod sigur, in afara de acel act de abdicare "mai sunt documente" ascunse cu mare grija !!!, unde sunt si ce contin ele. Niciodata nu se produc asemenea evenimente de asemenea importanta in viata unui stat, de la care sa se pastrezen sau promoveze "doar un act de abdicare", ale cui sunt interesele pentru care sunt "dosite" aceste documente ????????. Ce este mai curat in istoria unui popor, masluirea istoriei sau publicarea adevarului, cine sunt cei care promoveaza acestea ?.
Intrarea in vigoare si detalii contestare din punct de vedere al constitutionalitatii.