avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Activitate mikelniki77

Activitate mikelniki77

Bună ziua, soția mea a primit mărire de salariu de la 01.01..2024,un leu, decizie din 25.01.2024, adusă la cunoștință în data de 05.02.2024. Este legal?
Vă mulțumesc,o zi bună!
Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant cu Intreprindere individuala la notar. Au incheiat un contract de imprumut in august si cu data expirarii la sfarsitul lunii noiembrie 2023. La data incheierii contractului cel imprumutat avea doua autoturisme cu o valoare de 20000 de euro pe numele lui. In ziua scadentei acesta nu mai are autoturismele si nici bani sa-i plateasca suma. In contractul de imprumut,imprumutatul se obliga ca pana la achitarea sumei sa nu intreprinda nici un fel de acte de instrainare a bunurilor. Imprumutatul cu buna stiinta a facut aceste miscari stiind ca la scadenta nu va avea bani pentru a insela mai multi creditori. El avand mai multe imprumuturi chiar si cu dobanzi la camatari. Poate face plangere la politie pentru inselaciune sau numai dupa ce apeleaza la un executor judecatoresc sau un proces civil?
Vă mulțumesc!
Bună ziua, soția mea a rămas fără serviciu și vreau să o iau în întreținere. Lichidarea cu firma la care a muncit a fost făcută în data de 17.08.2020. Când pot să fac cerere la angajatorul meu să o iau în întreținere?
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns sau mai multe despre reintregirea proprietatii.In anul 2005,dupa moartea tatalui meu s-a dezbatut succesiunea in prezenta mea,a mamei mele si a unui frate(mai am inca 2 frati care la momentul acela erau in Italia,la munca).Fiecare din noi trei ne-am tinut cota parte,iar ceilalti frati plecati(citati legal la domicilii de trei ori)au fost straini de succesiune.In anul 2007,mama mea,mi-a vindut mie partea ei cu clauza de intretinere(uzufruct).Eu pot sa-mi reintregesc proprietatea la momentul acesta in instanta?
Legislatia in vigoare privind decontarea ordinelor de serviciu cadrelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.Va rog daca ma puteti ajuta cu legea sau ordinul MJ.Se pare ca a fost modificata in 2011.Va multumesc.