avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate garpasanm

Activitate garpasanm

elga50 a scris:

La blocul nostru ni s-a facut urmatoarea oferta:
- 200 lei inventarierea subsolului;
- 6 lei / calorifer contorizat.
Asadar cei cu CT n-ar trebui sa plateasca nimic.

Ca sa fiu sigura ca am inteles bine am intrebat daca in apartamentele cu un numar mai mic de calorifere decat normal vor plati la fel cu ceilalti si mi s-a subliniat 6 lei /calorifer contorizat. Deci nu, fiecare va plati atat cat i se inventariaza.

Foarte corecta aceasta oferta, noi nici macar nu avem subsol tehnic, tevile groase trec pe la cei de la parter, deci a fost f simplu sa fie facut inventarul.
Da, asa este, sunt cei cu repartitoare care carcotesc la asociatie.
In ceea ce priveste inventarul Ista, chiar noi cei cu centrala am solicitat sa fie facut, numai ca nu credeam ca va costa atat de mult, au intrat in fiecare apartament cate maxim 5 minute si ne-am trezit la plata cu sume diferentiate intre 97 lei si 8 lei per apartament, plus calorimetrul de jos 1 milion.
Parerea mea ca repartitoarele si firmele care calculeaza reprezinta cea mai tare afacere, nu investesc mai nimic si au profit maxim.
Am gasit anunt de la asociatie prin care suntem soliciati sa permitem lucratorilor Dalkia sa ne verifice apartamentele.
Mentionez ca apartamentele ptr care este pus anuntul sunt debransate de la caldura si apa calda, deoarece avem centrala. Suntem 3 apartamente pe scara noastra.
Debransarea a fost facuta acum 7 ani si a fost executata chiar de cei de la Dalkia.
Nici unul dintre proprietari nu suntem de acord sa ne intre in casa, nu inteleg ce sa verifice la noi, nu stim daca asociatia a solicitat acest lucru sau cei de la Dalkia, administratora spune ca ne va costa 18 lei aceasta verificare.
Ce ne sfatuiti?
Răspuns la discuția nu mi se plateste dauna
Da, multumesc, chiar mi-au comunicat nr de inregistrare adineauri, acum astept cu nerabdare raspunsul. Multumesc inca o data pentru suport !
Multumesc, sper sa pot rezolva asa, sa nu ajung in instanta. Ma bucur pentru dumneavoasttra!
Ma bucur ca ati rezolvat la CSA, si eu am facut sesizare la ei, vroiam sa va intreb daca ati depus reclamatia prin mail sau posta sau personal, deoarece eu am trimis prin mail si nu am o confirmare.Vad ca raspunsul l-ati primit in cca 3 saptamani, dar intre timp au mai trimis vreo confirmare ?
Si eu astept raspunsul CSA, am facut sesizare in data de 15 iulie. Ma bucur ca a rezolvat cineva cu ajutorul institutiei CSA.
Din ce am vorbit cu cei de la OPC, ca am facut si acolo reclamatie, cele mai multe plangeri sunt pentru Astra.
arturvutcovici a scris:

Aveti si posibilitatea sa faceti reparatiile necesare si utile cu o firma specializata si sa prezentati devizul de reparatie si factura. Astfel, prejudiciul este cert, cuantificat in bani.
Si mai bine ar fi, pe baza constatarii daunei (evaluarea intinderii daunei) sa faceti un deviz estimativ de lucrare pe care sa o prezentati asiguratorului, iar acesta sa-si dea acceptul.

Asa am si facut, inca din prima saptamana m-am prezentat la asigurator cu deviz, degeaba insa.
Ca sa fac eu reparatia, nu am banii disponibili, de aceea stau cu sufrageria goala, fara parchet, din 27 mai:((
Catalin Burcea a scris:

incercati sa chemati compania de asigurari la mediere, poate vor accepta aceasta cale amiabila de solutionare.

Banuiesc ca la mediere este nevoie sa fim insotiti de un avocat? as prefera sa ma reprezint singura deocamdata.
nucu$ a scris:

Un sfat de ajutor: daca bunul nu era asigurabil, raspunderea cade asupra persoanei asiguratorului care a acceptat incheierea politei.Asemenea raspuns cred ca poate fi trecut in cartea recordurilor nesimtirii si obrazniciei duse la extrem :tomato:
Cladirea are o autorizatie de constructie si nu este abilitatea asiguratorului sa stabileasca calitatea lucrarii.

Asa consider si eu, multumesc de raspuns.