avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nu mi se plateste dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nu mi se plateste dauna

Platesc de 3 ani RCA, casco si asigurare de locuinta si bunuri la [editat]. Anul acesta in mai am avunt un eveniment, in sensul ca s-a infundat coloana comuna si apa a deversat la mine in casa. Au trecut aproape 2 luni si nu mi-au solutionat dosarul, vor sa imi ofere mai nimic ca dauna.
De asemenea, desi am clauza de raspundere pentu terti, mi-au spus de la inceput ca nu vor sa despagubeasca si vecinul care a fost afectat la tavan.
Ce sfaturi imi puteti da?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: garpasanm , utilizator 13:55, 20 Iulie 2011
Solicitati-le sa va raspunda in scris si totodata sa faca referire si la articolul din conditiile contractuale.
~ Conținut șters la cerere ~
Ne spuneti ca au trecut 2 luni de la eveniment dar nu pomeniti daca s-a facut un act de constatare privind daunele , un deviz de reparatie nsi in final o suma propusa drept despagubire.Abia de la data depunerii cererii de despagubire cuprinzand acea suma, puteti sa pretindeti asiguratorului sa plateasca(el stie si profita ducandu-va cu vorba).In privinta inundatiei vecinului, nu este culpa dv.(neatentie, robinet uitat deschis, varsare de recipient cu apa etc.) in consecinta nu se acopera pagubele care raman in sarcina vinovatului direct (asociatia, fiind vorba despre conducta comuna) vinovat de la care asiguratorul va solicita regresul.
Puteti face o reclamatie la CSA si daca nu va multumeste raspunsul lor atunci puteti chema asiguratorul la conciliere si in final sa va adresati instantei unde puteti cere pe langa cheltuieli de judecata si penalizari de intarziere. Chemati un specialist de la o firma de reparatii si rugati-i sa va faca un deviz estimativ de reparatie si pe baza lui mergeti la reconciliere si aratati-le diferenta dintre ce va ofera pretul real al reparatiei. Pt instanta angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele.
Multumesc pentru sugestii, am raspunsul lor numai in format electronic,au facut referire si la articole, ei spun un lucru in mail, articolele enumerate se refera la altceva.
Ei imi spun acum, dupa ce mi-au luat banii luna de luna, an de an, ca blocul meu a fost construit cu materiale neconforme si ma trimit la primarie sa fac reclamatie ca nu se poate locui in blocul meu.
De unde au tras aceasta concluzie, nu imi dau seama, blocul e reconsolidat in 1993, nu are bulina rosie...
Am dus si deviz estimativ de reparatie si facura proforma de materiale, imi rad in nas, ca nu sunt obligati sa imi plateasca dauna daca am bloc construit cu materiale neconforme.
O sa ma adresez instantei, astept raspuns si de la CSA, si de la sediul central astra asigurari, dar stiu ca in instanta dureza foarte mult, pot trece ani, oricum nu ii las fara sa plateasca.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
garpasanm, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubire reparatie in regie proprie urtimud2001 urtimud2001 Buna ziua, sunt nefericitul posesor al unui dosar de dauna la o firma de asigurari. Am avut accidentul in parcare, a intrat un cetatean in masina mea, care ... (vezi toată discuția)
Ne despagubire rca lenuivan lenuivan un prieten a avut un accident cu masina.... un individ a intrat in el, acesta are asig la carpatica asig....s-a dus la Carpatica si nu vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Despagubire prea mica pe rca-ul masinii vinovate de accident - cum procedez? Ioana_Unteanu Ioana_Unteanu Salut tuturor, Va cer ajutorul cu ceva important pentru mine. Datele sunt urmatoarele: - am avut un accident de circulatie in 28 mai - eram pe motocicleta ... (vezi toată discuția)