avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Activitate luminel

Activitate luminel

Răspuns la discuția Aport apartament la srl
In sentinta de partaj nu se precizeaza un termen de plata a sultei.
Imobilul apartament nu are Carte Funciara. Sulta a fost notata in registrul de transcriptiuni cam la 2 saptamani dupa ce a fost infiintata societatea.
Despre imprejurarea ca a fost infiintata firma am aflat in cadrul executarii silite.
Sotia nu are alte bunuri urmaribile.
In opinia dvs. este suficient actul constitutiv pentru a opera transferul de proprietate de la persoana fizica la persoana juridica, in conditiile in care, in opinia noastra infiintarea societatii s-a facut in frauda sotului creditor?
In urma hotararii de partaj, sotia obtine bunul si sotul obtine sulta.
Sotia infiinteaza un srl -asociat unic si administrator - aduce apartamentul ca aport in natura in societate, si suspenda firma pentru 3 ani.
Aceste operatiuni s-au desfasurat fara ca sa fi achitat sulta.
Sotul poate sa solicite nulitatea societatii, dizolvarea acesteia pentru ca imobilul sa reintre in proprietatea persoanei fizice?
Transferul de proprietate de la persoana fizica la persoana juridica nu trebuia sa se faca cu act autentic?
Discuție Carte funciara
s-a solicitat nulitatea unui titlu de proprietate si anularea contracelor de vanzare cumparare incheiate ulterior dobandirii T.P.
Instanta a anulat capatul 2 de cerere ca netimbrat.
Mai subzista mentinerea notarii litigiului in CF fata de tertii dobanditori?
precizez ca litigiul cu vanzatorul nu s-a finalizat.
va multumesc
Răspuns la discuția salarizare 2012
este singurul salariat. am inteles
Va multumesc
Răspuns la discuția salarizare 2012
pentru anul 2011 a avut contract de munca cu salariul brut de 800 lei.
Vazand ca s-a modificat salariul minim pe economie pt anul 2012, intrebarea mea era daca trebuie sa maresc acel coeficient de salarizare, cu 1,2 sau 1,4 raportat la sal minim.
Multumesc
Discuție salarizare 2012
daca am un salariat incadrat in functia de secretar administrativ cu un salariu de 800 lei cu ce coeficient trebuie sa-i majorez salariul?
Va multumesc.
Răspuns la discuția pensie intretinere copil
fosta sotie solicita majorarea pensiei pentru primul copil, pe motiv ca in prezent ma aflu in concediu crestere copil ( pentru copilul din a doua casatorie) si indemnizatia de crestere copil este un pic mai mare decat veniturile pe care le obtineam ca si salariat.
Indemnizatia de crestere a copilului constituie venit cu caracter permanent, astfel incat sa justifice actiunea fostei sotii de a solicita majorarea pensiei de intertinere? CRACIUN FERICIT!!!
o actiune de partaj succesoral a fost respinsa ca insuficient timbrata.
Reclamanta recurenta este anuntata ca in recurs trebuie sa achite taxa de timbru in cuantum de 4 lei si nu de 50% din cat a achitat la fond.
insa Legea taxelor de timbru face referire la recursul declarat impotriva respingerii actiunii ca netimbrata, nu face vorbire si despre actiunile anulate ca insuficient timbrate.
In opinia D-vs cat este taxa de timbru din recurs?
Va multumesc
Discuție contabilitate
1.In evidenta contabila a unui SRL, contul 1068 apare cu sold debitor cu o suma. Societatea care are 2 asociati fondatori, dupa care se mai coopteaza un asociat.
In cazul in care se decide dizolvarea si lichidarea SRL-ului, asociatul intrat ulterior, are dreptul la sumele care existau in contul 1068, anterior intrarii in societate?
2. Tot in acelasi SRL, anterior intrarii asociatului nr.3, a fost cumparat un imobil, firma fiind nevoita sa se imprumute de la asociatii fondatori pentru a achita pretul imobilului. In caz de lichidare, cel de-al treilea asociat are dreptul la imobilul care a fost cumparat anterior intrarii lui in societate?
Va multumesc