avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

1.In evidenta contabila a unui SRL, contul 1068 apare cu sold debitor cu o suma. Societatea care are 2 asociati fondatori, dupa care se mai coopteaza un asociat.
In cazul in care se decide dizolvarea si lichidarea SRL-ului, asociatul intrat ulterior, are dreptul la sumele care existau in contul 1068, anterior intrarii in societate?
2. Tot in acelasi SRL, anterior intrarii asociatului nr.3, a fost cumparat un imobil, firma fiind nevoita sa se imprumute de la asociatii fondatori pentru a achita pretul imobilului. In caz de lichidare, cel de-al treilea asociat are dreptul la imobilul care a fost cumparat anterior intrarii lui in societate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ciobanumarilena61 , utilizator 16:35, 1 Aprilie 2011
odata intrat in societate, al 3-lea asociat, in caz de dizolvare/lichidare are drepturile aferente cotei de participare la capitalul social, sau conform prevederilor actului constitutiv/hotararii aga.

e putin mai complicata operațiunea de dizolvare/lichidare a unei societăţi comerciale:

[ link extern ]




Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Daca 1068 are sold debitor????mai verificati o data balanta:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu societate in dizolvare r.nitulescu r.nitulescu Buna! Va rog sa imi spuneti parerile voastre aveti cu privire la urmatoarea situatie: am un SRL care nu a avut niciodata activitate/salariati etc, prin ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma aflata in dizolvare michelle2000 michelle2000 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am de facut inregistrarile de inchidere ale unei firme iar in momentul de fata mai am in balanta ... (vezi toată discuția)