avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate cristi200846

Activitate cristi200846

Am cumparat o motocicleta luna aceasta si nu pot sa o transcriu pe numele meu decat in ianuarie . Platesc taxa de inmatriculare ? sau nu ?
Răspuns la discuția teren mai putin decat in acte
dar faptul ca eu platesc in continuare imposit pe ace teren , nu are vreo importanta???
Răspuns la discuția Probleme gard vecin
aaa , intr-o zi am auzit bubuituri la ztrada , am iesit si vecinu cu pricina , batea o teava in zona verde de langa trotuar , ca sa nu mai pot eu sa trec cu masina pe acolo , am iesit la el si i-am zis ca daca nu o scoate afara chem politia , a scoso , dar ma astept sa faca cine stie ce prostii iara , caci se leaga de mine ca eu de ce parchez masina in strada , este foarte rau intentionat.Asta asa ca sa ma descarc si sa vedeti cu cine am eu de a face.
Răspuns la discuția Probleme gard vecin
Idea este ca eu nu vreau sa am prea mult de-a face cu asemenea gen de oameni , acest om pur si simplu nu mai are nimic de pierdut , este instare de orice , as putea sa il trimit inapoi la studii , dar cand se intoarce poate face mult rau familiei mele.
i-mi puteti spune care sunt conditiile pentru uzucapiune? ca sa stiu de ce sa ma leg , adica de faptul ca eu nu am stiut de diferenta de teren sau stiu eu , vre-un punct unde poate fii atacata uzucapiunea.
multumesc
pai au trecut vreo 37 de ani , dar tocmai ca sa nu provoc scandal cu vecinul am lasat gardul asa ,eu am incercat sa-i aduc aminte ca nu am terenul cat am acte , si si el stie ca nu e in regula cu terenul, dar se face ca ploua si schimba vorba, acuma am 3 masini si nu am unte sa le parchez , daca le las in strada ,vine politia si ma amendeaza , iar pe terenul meu ,unde as putea sa pun masinile , are vecinul morcovi.
in documente CF eu am 360mp.
am intabularea in CF dar documentatia cadastrala nu , trebuie sa ma adresez la cadastru?
In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a aratat parintilor mei de unde incepe terenul , intrat pe terenul primariei pe o lungime de 6 m , teren public pe care s-a modernisat strada si -sa construit trotuar pentru pietoni . Acuma terenul meu este mai scurt cu 6 m pe o latime de 12,5m , deci din 360mp eu am 285 mp . Au venit cei de la primarie pentru intocmirea hartii cadastrale a orasului si mi-au spus ca eu nu am terenul cit este pe acte si ca vecinul din spate are mai mult decat pe acte , mi-au spus ca eu am 285mp in loc de 360 si vecinul are 435 in loc de 360mp , deci practic ce-mi lipseste mie este la el . Ce ar trebuii sa fac ca sa mut gardul si sa-mi recuperez terenul pentru care platesc impozit . Impozit platesc pentru 360 mp si de fapt am numai 285 , restul de 75 de mp fiin folositi de vecinul . Multumesc.
De citva timp am probleme cu un vecin , de fapt de cind s-a intors din puscarie (18 ani-omor ) ne face numai probleme.Intr-o zi am vazut ca demonta un gard de plasa de sirma facut de mine , gard ce delimita proprietatile una de cealalta , si l-am intrebat de ce il demonteaza .Mi-a raspuns ca face el alt gard , obligatia de a face acel gard fiind a lui( gardul de pe partea dreapta.)Nici azi nu s-a construit acel gard si in plus mi-a acoperit si geamul de aerisire de la camara cu o placa de tabla si la fel geamul de aerisire de la centrala termica cu o placa de beton sprijinita pe casa mea. Eu am vorbit cu el si i-am si sa le dea jos de pe casa si mi-a raspuns ca nu vrea ca eu sa ma uit la el in curte , desi geamurile au sticla mata si plasa ,pentru ca el umbla gol pusca prin curte si asa si unmbla (l-am surprins de la strada de citeva ori). Am vorbit cu el ca o sa construiesc eu gardul intre noi si a zis ca nu ma lasa sa-l fac decit la 20 de cm de casa mea , eu avind distanta de la casa la limita de proprietade de 60 cm conform legii. Intr-o seara ma abordat in strada si mi-a cerut 50 de milioane ca sa pot sa fac acel gard la 60 de cm , si ca daca nu-i dau banii nu ma lasa sa fac gardul. Ce pot sa fac ca sa construiesc acel gard ca sa nu mai am probleme cu el ? Anul trecut mi-a spart conducta de canalizare si a trebuit sa refac toata canalizarea, in plus mi-a cerut 15 milioane ca sa ma pot racorda da canalul din strada(bani care i ia dat maica-mea) , ca ma amenintat ca daca nu-i dau banii , mi-l infunda cu ciment. Nu stiu de unde sa incep si ce trebuie sa fac ca sa pot construii gardul legal si sa nu mai am probleme cu el. Aduc un toponestrist si il dau in judecata ? sau ce trebuie facut ?Multumesc