avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme gard vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme gard vecin

De citva timp am probleme cu un vecin , de fapt de cind s-a intors din puscarie (18 ani-omor ) ne face numai probleme.Intr-o zi am vazut ca demonta un gard de plasa de sirma facut de mine , gard ce delimita proprietatile una de cealalta , si l-am intrebat de ce il demonteaza .Mi-a raspuns ca face el alt gard , obligatia de a face acel gard fiind a lui( gardul de pe partea dreapta.)Nici azi nu s-a construit acel gard si in plus mi-a acoperit si geamul de aerisire de la camara cu o placa de tabla si la fel geamul de aerisire de la centrala termica cu o placa de beton sprijinita pe casa mea. Eu am vorbit cu el si i-am si sa le dea jos de pe casa si mi-a raspuns ca nu vrea ca eu sa ma uit la el in curte , desi geamurile au sticla mata si plasa ,pentru ca el umbla gol pusca prin curte si asa si unmbla (l-am surprins de la strada de citeva ori). Am vorbit cu el ca o sa construiesc eu gardul intre noi si a zis ca nu ma lasa sa-l fac decit la 20 de cm de casa mea , eu avind distanta de la casa la limita de proprietade de 60 cm conform legii. Intr-o seara ma abordat in strada si mi-a cerut 50 de milioane ca sa pot sa fac acel gard la 60 de cm , si ca daca nu-i dau banii nu ma lasa sa fac gardul. Ce pot sa fac ca sa construiesc acel gard ca sa nu mai am probleme cu el ? Anul trecut mi-a spart conducta de canalizare si a trebuit sa refac toata canalizarea, in plus mi-a cerut 15 milioane ca sa ma pot racorda da canalul din strada(bani care i ia dat maica-mea) , ca ma amenintat ca daca nu-i dau banii , mi-l infunda cu ciment. Nu stiu de unde sa incep si ce trebuie sa fac ca sa pot construii gardul legal si sa nu mai am probleme cu el. Aduc un toponestrist si il dau in judecata ? sau ce trebuie facut ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:25, 19 Iulie 2011
Foarte simplu.Inaintati o actiune in instanta.Si ...avand in vedere si marile sale probleme cu legea in antecedent(infractor),poatea iesit si conditionat,mentionati faptul ca v-a distrus gardul,ca va tulbura proprietatea ca va santajeaza ,ca v-a spart conducata de canalizare(toate sunt in penal).Sau eventual depuneti si la politie o plingere penala . Cu siguranta va pleca inapoi la studii...


Mult succes!
Idea este ca eu nu vreau sa am prea mult de-a face cu asemenea gen de oameni , acest om pur si simplu nu mai are nimic de pierdut , este instare de orice , as putea sa il trimit inapoi la studii , dar cand se intoarce poate face mult rau familiei mele.
aaa , intr-o zi am auzit bubuituri la ztrada , am iesit si vecinu cu pricina , batea o teava in zona verde de langa trotuar , ca sa nu mai pot eu sa trec cu masina pe acolo , am iesit la el si i-am zis ca daca nu o scoate afara chem politia , a scoso , dar ma astept sa faca cine stie ce prostii iara , caci se leaga de mine ca eu de ce parchez masina in strada , este foarte rau intentionat.Asta asa ca sa ma descarc si sa vedeti cu cine am eu de a face.
Eu cred ca el cauta orice motiv pt a se intoarce la tovarasii lui. Daca il lasati in pace ii alimentati demonii si va face din ce in ce mai rau. Nu intarziati cu plangerea penala pt ca aveti un termen de depunere a acesteia (2 luni de cand ati luat la cunostinta de producerea faptei). Din ce spuneti, reiese furt, distrugere, tulburare de posesie, santaj... Consultati un avocat atat pt plangerea penala cat si pt procesul civil de granituire, sa nu puna el unde vrea gardul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii își fac geam in curtea mea Zuz2020 Zuz2020 Bună ziua! Locuiesc la sat, într-o casă veche. Curtea mea este delimitata pe o parte de zidul casei vecine și în cealaltă parte, de un gard. Curtea are ... (vezi toată discuția)
Am postat pe facebook poza fostului sot care a intrat in casa cu forta. plangeri penale am facut amandoi. ce urmeaza? onutza21 onutza21 am posta o poza si am scris si un comentariu precum aceea pers. ma amenintat ,mi-a intrat in casa si mi-a spart un geam . mi-a facut reclamatie la politie, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de tulburare de posesie silviaturcu silviaturcu Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am un vecin care are aproape toata casa construita pe limita de hotar sau cum se mai spune in termeni populari ... (vezi toată discuția)