avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii își fac geam in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii își fac geam in curtea mea

Bună ziua! Locuiesc la sat, într-o casă veche. Curtea mea este delimitata pe o parte de zidul casei vecine și în cealaltă parte, de un gard. Curtea are două porțiuni, prima este cea cu acces la strada, a doua este cea în care în mod obișnuit se țineau animalele, după care în spate de tot este gradina. Vecinii care au zidul in curtea mea au deja un gemuleț de aerisire care da în prima curte și pe care am reușit să îl maschez cu niste plante. Problema este că acum reamenajează și partea casei care da în cea de-a doua curte (deci nu construiesc nimic nou, casa exista deja) și au lăsat și acolo un geam spre curtea mea, și la o înălțime de vreo 2 metri astfel încât nu pot pune nimic în fața lui. Acest lucru mă deranjează foarte tare, îmi simt intimitatea încălcată. Acea parte de curte era singura ferită de privirile curioase ale vecinilor. Este legal ce fac ei? Pot face ceva sa ii impiedic sa lase acel geam in curtea mea? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
Zuz2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:41, 22 August 2020
Buna ziua,
Daca este geam de aerisire DA au voie.
Geamul de aerisire se deschide doar prin rabatare si are sticla mata deci nu se vede nimic prin ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)
Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am o problema cu vecinul din spatele casei eu am ... Medgmsvet Medgmsvet Bună ziua ,am o problema cu vecinul din spatele casei eu am geamul de la baie care bate în curte la el dar nu se vede nimic în curte deoarece este mat și ... (vezi toată discuția)