avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate brenner

Activitate brenner

Buna seara. Sumele se incaseaza lunar.
Buna ziua. In primul rind, multumesc pt implicare.
Cind a fost incheiat contractul, respectiv anul 1997, s -a intocmit un tabel prin care proprietarii si-au exprimat acordul/dezacordul cu privire la acest contract. La reinnoirea contractului din anul 2007, s-a procedat la fel. In anul 2015, pt ca firma de telefonie avea interesul sa modifice configurarea statiei de baza, cea ce insemna investitie din partea firmei, a fost fost incheiat si un alt act aditional de prelungire a contractului pe perioada 2017- 2020.
Am studiat contractul initial si actele afitionale incheiate intre parti si am vazut ca nu exista conditii de incetare a contractului. Exista doar conditii de denuntare si astea numai pt firma, in cazul in care zona inchiriata nu le mai este de folos.
Intrebarea mea este , daca noi ca asociatie putem sa cerem rezilierea contractului, avand in vedere faptul ca, nu exista acordul proprietarilor si mai ales a celor direct afectati. Mentionez ca, anexat actului de prelungire exista un PV al sedintei comitetului executiv de la acea vreme, dar fara semnaturile si numele membrilor, doar numele si semnatura fostului presedinte si al fostului administrator.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna ziua. Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, pe care am preluat-o in august 2015. Asociatia are in derulare un contract de inchiriere spatiu comun, respectiv o suprafata din terasa imobilului si spatiul fostei spalatorii, oncheiat in anul 1997, pe o perioada de 10 ani. In ianuarie anul trecut, fostul presedinte al asociatie, impreuna cu fostul administrator au prelungit contractul pe o perioada de 3 ani, respectiv iunie 2017_iunie 2020, fara a fi fost solicitat acordul in scris al proprietarilor si in special al proprietarilor de la ultimul etan, direct afectati. Acesti proprietari acum doresc ca eu, in calitate de presedinte, sa solicit rezilierea actului aditional de prelungire a acestui contract. Ontrebarea mea este urmatoarea. Care sunt posibilitatile legale pt a cereaceasta reziliere?
Buna seara
Matusa mea a lucrat in Romania inainte de anul 1989. In anul 1990 a parasit tara definitiv, in prezent fiind cetatean al altui stat european. Intrebarea mea este urmatoarea:
Carei institutii actuale a statului roman ne putem adresa pt a primi o adeverinta care sa ateste vechimea in munca aici in Romania?
Precizez faptul ca in prezent nu are act de identitate romanesc.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția indemnizatie maternitate
Da, puteti beneficia de indemnizatie crestere copil.Perioada in care ati beneficiat de indemnizatie se considera perioada asimilata stagiului de cotizare.
Răspuns la discuția indemnizatie al doile copil
Pentru copilul nascut in anul 2010, dreptul la indemnizatie crestere copil a fost stabilit conform OUG 148. Incepand cu 01.01.2011 a intrat in vigoare oug 111/2010, care prevede clar ca se aplica numai pt copii nascuti dupa data de 01.01.2011. In cazul dvs, nu puteti beneficia in plus de o indemnizatie de 600 lei lunar.
Din pacate mama nu poate beneficia de 2 prestatii sociale pentru ingrijirea copilului cu handicap.Indemnizatia de insotitor, in cuantum lunar de 525 lei, poate fi solicitata de catre celalalt parinte.
Răspuns la discuția Stimulentul de insertie
Daca primul copil este nascut dupa data de 01.01.2011 si daca optiunea initiala a fost pentru un an, nu pentru 2 ani, mama isi poate relua activitatea inaintea implinirii de catre copil a varstei de un an si poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pina la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Buna ziua.Daca sunt proaspat absolventa al unei facultati de drept si administratie publica, ma pot inregistra ca pfa pentru consultatii juridice?Va multumesc anticipat.