avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare perioada lucrata in Romania pana in anul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare perioada lucrata in Romania pana in anul 1989

Buna seara
Matusa mea a lucrat in Romania inainte de anul 1989. In anul 1990 a parasit tara definitiv, in prezent fiind cetatean al altui stat european. Intrebarea mea este urmatoarea:
Carei institutii actuale a statului roman ne putem adresa pt a primi o adeverinta care sa ateste vechimea in munca aici in Romania?
Precizez faptul ca in prezent nu are act de identitate romanesc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:48, 27 Noiembrie 2012
Pana in anul 1989 toti salariatii aveau carnet de munca. Presupun ca la plecarea definitiva si-a incheiat activitatea si a primit carnetul de munca completat la zi. Daca acest lucru nu s-a intamplat, trebuie aflat ce s-a intamplat cu ultimul angajator. Daca acesta mai exista, pe baza unei cereri, va fi recuperat carnetul de munca. Daca firma respectiva nu mai exista, la Arhivele Statului se poate da de urma arhivei si se vor face demersurile necesare pentru recuperarea carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia unui etnic german plecat definitiv din tara in 1989 Danbv Danbv Speta......Un cetatean roman, de etnie germana (var primar cu mama mea), pleaca din tara, definitiv, cu intreaga sa familie, in Germania, in 1989. La plecare ... (vezi toată discuția)
Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca gheorgheulici gheorgheulici In Carnetul de munca am inscris inca din anul 1990 faptul ca in perioada 1983 -1989 m-am incadrat in grupa a II-a de munca. La pensionare, Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sa fac daca am pierdut cartea de muncă și firma nu-mi da adeverința pe ani care i-am lucrat? Anicuta33 Anicuta33 Tatăl meu a pierdut cartea de muncă. Firma unde a lucrat nu vrea sa-i elibereze adeverința in ani care a lucrat 1976-1989 pe motiv că nu este valabilă ... (vezi toată discuția)