avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract asociatie proprietari cu o firma de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract asociatie proprietari cu o firma de telefonie mobila

Buna ziua. Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, pe care am preluat-o in august 2015. Asociatia are in derulare un contract de inchiriere spatiu comun, respectiv o suprafata din terasa imobilului si spatiul fostei spalatorii, oncheiat in anul 1997, pe o perioada de 10 ani. In ianuarie anul trecut, fostul presedinte al asociatie, impreuna cu fostul administrator au prelungit contractul pe o perioada de 3 ani, respectiv iunie 2017_iunie 2020, fara a fi fost solicitat acordul in scris al proprietarilor si in special al proprietarilor de la ultimul etan, direct afectati. Acesti proprietari acum doresc ca eu, in calitate de presedinte, sa solicit rezilierea actului aditional de prelungire a acestui contract. Ontrebarea mea este urmatoarea. Care sunt posibilitatile legale pt a cereaceasta reziliere?
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 20:25, 27 Iulie 2016
Buna ziua!

O prima solutie consta in verificarea faptului daca se intrunesc anumite conditii care sa duca la concluzia ca ultimul act incheiat este lovit de nulitate.
A doua solutie tine de contract in sine: verificati care sunt conditiile de incetare si denuntare. Personal, nu cred ca puteti invoca rezilierea pentru ca, din cele comunicate, nu am identificat o culpa contractuala a locatarului (a firmei care foloseste spatiul in discutie).

Cu stima,
Niciun contract nu se prelungeste cu 2 ani si jumatate anterior termenului de incetare si cu atat mai putin unul de inchiriere a unui spatiu.

Doar in cazul terenurilor agricole date in arenda se anunta arendasul cu privire la incetarea contractului cu un an inainte de incetare.

Prin urmare, exista destule suspiciuni cu privire la prelungirea contractului in ianuarie 2015 incepand cu iunie 2017.

Iar prelungirea contractului se face in aceleasi conditii in care a fost incheiat, cu acordul celor direct afectati.
Buna ziua. In primul rind, multumesc pt implicare.
Cind a fost incheiat contractul, respectiv anul 1997, s -a intocmit un tabel prin care proprietarii si-au exprimat acordul/dezacordul cu privire la acest contract. La reinnoirea contractului din anul 2007, s-a procedat la fel. In anul 2015, pt ca firma de telefonie avea interesul sa modifice configurarea statiei de baza, cea ce insemna investitie din partea firmei, a fost fost incheiat si un alt act aditional de prelungire a contractului pe perioada 2017- 2020.
Am studiat contractul initial si actele afitionale incheiate intre parti si am vazut ca nu exista conditii de incetare a contractului. Exista doar conditii de denuntare si astea numai pt firma, in cazul in care zona inchiriata nu le mai este de folos.
Intrebarea mea este , daca noi ca asociatie putem sa cerem rezilierea contractului, avand in vedere faptul ca, nu exista acordul proprietarilor si mai ales a celor direct afectati. Mentionez ca, anexat actului de prelungire exista un PV al sedintei comitetului executiv de la acea vreme, dar fara semnaturile si numele membrilor, doar numele si semnatura fostului presedinte si al fostului administrator.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Prelungirea contractului trebuia facuta in aceleasi conditii in care a fost aprobat contractul si nu prin decizie a comitetului executiv.
Incercati denuntarea contractului pe acest motiv, apelati si la ajutorul unui avocat daca este cazul.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ce suma incasati lunar din acest contract? Ati incasat banii la zi sau in avans?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract pentru antene gsm amplasat pe bloc? neluparaschiv neluparaschiv Pe blocul meu este amplasata o antena GSM al carui contract a expirat de 2 ani, si care anul acesta a marit puterea antenei si a amplasat noi module ce a ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Antene de telefonie mobila MARA81 MARA81 Buna ziua, Stau la ultimul etaj si avem montate pe bloc, antene de telefonie mobila. In data de 22.09.2011 a expirat contractul si seful de scara a venit ... (vezi toată discuția)